Το Ιράκ ανακαλεί τον πρεσβευτή του στην Τουρκία για “αδιευκρίνιστο πλουτισμό”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ακεραιότητας αποκάλυψε την Παρασκευή την έκδοση κλήτευσης κατά του νυν πρεσβευτή του Ιράκ στην Τουρκία μετά τον εντοπισμό σημαντικής αύξησης της περιουσίας του, γράφουν δημοσιογραφικές πύλες του Ιράκ.

Σε ανακοίνωσή της, η Ανώτατη Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς ανέφερε ότι Δικαστής από το Κεντρικό Ποινικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς στη Βαγδάτη είχε εκδώσει εντολή να κληθεί ο νυν ιρακινός πρεσβευτής στην Τουρκία.

Η απόφαση αυτή βασίστηκε στα πορίσματα του Τμήματος Πρόληψης εντός της επιτροπής, τα οποία αποκάλυψαν αφύσικη αύξηση των οικονομικών του αποθεμάτων.

Η τεχνική έκθεση του τμήματος αποκάλυψε ένα διογκωμένο ποσό 2.304.787.000 δισεκατομμυρίων δηναρίων.

Περαιτέρω, αναφέρθηκε ότι έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία σε βάρος του πρέσβη, καθώς η παρατηρούμενη αύξηση της περιουσίας του δεν ανταποκρίνεται στις συνήθεις πηγές εσόδων του.

Επιπρόσθετα, τονίστηκε ότι ο πρέσβης απέκρυψε σκόπιμα πληροφορίες σχετικά με το έντυπο δημοσιοποίησης οικονομικών του, παρέχοντας ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τις πηγές των κεφαλαίων του.

Η Ανώτατη Επιτροπή διευκρίνισε ότι η κλήτευση που εκδόθηκε σε βάρος του κατηγορουμένου από το Κεντρικό Ποινικό Δικαστήριο Καταπολέμησης της Διαφθοράς βασίστηκε στις διατάξεις του άρθρου 19, παράγραφος 2, του νόμου περί ακεραιότητας και παράνομου κέρδους αριθ. 30 του 2011, όπως τροποποιήθηκε.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ