Συριζα: Κρυβουν τα αιτία της εκλογικής συντριβής και βιάζονται να εκλέξουν αρχηγό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας, είναι οι σίγουροι διεκδικητές της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ Παύλος Πολάκης και Διονύσης Τεμπονέρας είναι μεν πιθανοί «δελφίνοι», αλλά έθεσαν ως προϋπόθεση τη διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος πριν την εκλογή του Προέδρου.

Το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Κουμουνδούρου για την εκλογή του νέου Προέδρου και φαίνεται ότι θα επικρατήσει των άλλων πλάνων, προβλέπει την απόφαση για τις 3 Σεπτεμβρίου, ή για τις 10 Σεπτεμβρίου, αν υπάρξει δεύτερος γύρος.

Αν ισχύσει αυτό, δεν αποκλείεται να αφήσει εκτός μάχης τους Πολάκη-Τεμπονέρα, οι οποίοι ζήτησαν να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές τον Νοέμβριο και αφού πρώτα διεξαχθεί συνέδριο για αναλυτική συζήτηση των αιτιών της εκλογικής συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτη χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα μετά από 15 χρόνια, έγινε σε κλίμα έντονα ηλεκτρισμένο και με μεγάλο παρασκήνιο, καθώς η κούρσα της διαδοχής μόλις ξεκίνησε και αναμένεται να είναι μακρά.

Αύριο Κυριακή, θα τεθεί επί τάπητος ο οδικός χάρτης και λογικά θα ξεκαθαρίσουν όλα αναφορικά με τους διεκδικητές του… δαχτυλιδιού της Κουμουνδούρου το οποίο ακόμα… αγνοείται.

Το… lifestyle και το συνέδριο

«Σε fast track διαδικασία και με όρους lifestyle που προσπαθούν να επιβάλλουν μια σειρά από συστημικά ΜΜΕ, τότε σε αυτή τη διαδικασία εγώ δεν έχω θέση», ξεκαθάρισε ο Παύλος Πολάκης, με αιχμές κατά πολλών κατευθύνσεων.

«Αν κατορθώσουμε και κάνουμε ένα συνέδριο βάσης, το οποίο θα έχει μαζική συμμετοχή για όλα τα μέλη, να συμμετέχουν όλοι δημοκρατικά, τότε είμαι βέβαιος ότι τα πολιτικά συμπεράσματα και το πολιτικό πλαίσιο το οποίο θα προκύψει θα είναι εκείνο το οποίο θα αναδείξει τα πρόσωπα εκείνα τα οποία θα μπορούν να το υπηρετήσουν. Εκεί βεβαίως είναι τα πάντα ανοιχτά», είπε με τη σειρά του ο Διονύσης Τεμπονέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ