Βουλγαρία: Αιχμηρή απάντηση της πρεσβείας της Ουκρανίας στον πρόεδρο Ράντεφ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρεσβεία της Ουκρανίας στη Βουλγαρία βγήκε με επίσημη θέση μόλις μια ημέρα αφότου ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ δήλωσε ότι «η Ουκρανία επιμένει να διεξάγει αυτόν τον πόλεμο, αλλά ο λογαριασμός πληρώνεται από την Ευρώπη».

«Η Πρεσβεία της Ουκρανίας στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας δηλώνει κατηγορηματικά ότι  η Ουκρανία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της ειρήνης . Ο ουκρανικός λαός, από το 2014, υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται ηρωικά την εδαφική του ακεραιότητα και την κρατική κυριαρχία του», ανέφερε η πρεσβεία.

Η βουλγαρική προεδρία ανακοίνωσε ότι «ότι είναι καθήκον όχι μόνο αυτών που συμμετέχουν άμεσα στις εχθροπραξίες, αλλά και της διεθνούς κοινότητας, να καταβάλλουν συστηματικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση και τον τερματισμό των εχθροπραξιών και την αναζήτηση μιας πραγματικής ειρηνικής λύσης με τα μέσα της διπλωματίας, με βάση τις αρχές και τις συμφωνίες στο πλαίσιο του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου».

Αιχμηρή ήταν η απάντηση της Ουκρανικής Πρεσβείας στην τοποθέτηση του Βούλγαρου προέδρου, Ρούμεν Ράντεφ.

2 69

Φωτό από την επίσκεψη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Σόφια, όπου συναντήθηκε με τον Βούλγαρο πρόεδρο, Ρούμεν Ράντεφ

«Η Ρωσία ως τρομοκρατικό κράτος συνεχίζει την ένοπλη επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας, εντείνοντας τις απειλές και τον πυρηνικό εκβιασμό εναντίον της δημοκρατικής διεθνούς κοινότητας».

Θα συνεχίσει:

«Μόνο το καθεστώς του Κρεμλίνου και οι οπαδοί του αποφεύγουν  να
αποκαλούν τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας με τη λέξη «πόλεμος», συγκαλύπτοντας τη ρωσική επιθετικότητα και γενοκτονία κατά του ουκρανικού λαού με τη διατύπωση «σύγκρουση» και «ειδική επιχείρηση»
, ανέφερε η πρεσβεία. 

Προσθέτει λέγοντας ότι η Ουκρανία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της ειρήνης και είναι αυτή που θέλει περισσότερο την ειρήνη.

Blitz.bg

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ