Αύξηση 40% στους πιλότους της United Airlines

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακόμη μία μεγάλη αμερικανική αεροπορική εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία για αισθητή αύξηση στους μισθούς των πιλότων, σε μία περίοδο κατά την οποία η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια είναι στον έβδομο ουρανό, αλλά οι ακυρώσεις πτήσεων και το χάος στα αεροδρόμια προσγειώνουν απότομα τους ταξιδιώτες στην πραγματικότητα.

Οι πιλότοι της United Airlines, που εκπροσωπούνται από το σωματείο Air Line Pilots Association κατέληξαν σε επί της αρχής συμφωνία για αύξηση έως και 40% στον μισθό τους. Σύμφωνα με το CNN η συμφωνία έχει συνολική αξία 10 δισ. δολαρίων και κατά την επισήμανση του σωματείου βελτιώνει «την ποιότητα της σύνδεσης προσωπικής ζωής – εργασίας, την εργασιακή ασφάλεια, τους κανόνες εργασίας, τα επιδόματα και τη σύνταξη».

4 χρόνια χωρίς συμφωνία

Να σημειωθεί ότι η United ήταν σε διαπραγματεύσεις με τα σωματεία των πιλότων για περισσότερο από 4 χρόνια, αλλά έως τώρα δεν είχε καταλήξει ποτέ σε συμφωνία. Ο τελευταίος γύρος των διαπραγματεύσεων ωστόσο βρήκε τις δύο πλευρές σε μία περίοδο κατά την οποία τα κέρδη των αεροπορικών εταιρειών έχουν αυξηθεί σημαντικά και η ανάγκη για αύξηση των δρομολογίων και αποφυγή απεργιακών κινητοποιήσεων είναι εμφανής.

H Delta άνοιξε τον χορό των αυξήσεων

Οι πιλότοι της Delta είχαν ήδη από τον Μάρτιο πετύχει αύξηση της τάξης του 34% στις απολαβές τους. Πολύ σύντομα αναμένεται να υπογράψουν ανάλογη συμφωνία οι πιλότοι της American Airlines.

Η συμφωνία της United προβλέπει συγκεκριμένα αυξήσεις από 34,5% έως και 40,2% στη βάση του τύπου του αεροσκάφους που πετάει ο κάθε χειριστής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ