Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Μήνυση από τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας για την δολιοφθορά και την υποτιθέμενη «ηλεκτροπληξία»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τελευταία 24ωρα σε ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης εμφανίστηκε μια  είδηση για ανεπιβεβαίωτη και ως εκ τούτου υποτιθέμενη ηλεκτροπληξία παιδιού σε πλατεία της Αγίας Βαρβάρας.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι όλα τα σχετικά δημοσιεύματα είναι ανακριβή και κανέναστοιχείο δεν υπάρχει που να πιστοποιεί την «καταγγελία». Αντιθέτως υπάρχουν πολλά στοιχεία που καταδεικνύουν ότι υπάρχει σκοπιμότητα προφανώς για αντιπολιτευτικούς λόγους ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.

Ο δήμος Αγίας Βαρβάρας, που κατήγγειλε, πολύ πριν από την καταγγελία, τη δολιοφθορά στον φωτιστικό στύλο, έκανε ήδη μήνυση και μέσα από τη δικαστική οδό θα αποκαλυφθεί η αλήθεια σε όλες της τις διαστάσεις.

Επί τη ευκαιρία υπενθυμίζουμε ότι βασικός κανόνας των Αρχών Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος είναι πως ο δημοσιογράφος πρέπει «Να ερευνά προκαταβολικά, με αίσθημα ευθύνης και με επίγνωση των συνεπειών, την ακρίβεια της πληροφορίας ή της είδησης που πρόκειται να μεταδώσει» και «να επανορθώνει χωρίς χρονοτριβή, με ανάλογη παρουσίαση και ενδεδειγμένο τονισμό, ανακριβείς πληροφορίες και ψευδείς ισχυρισμούς, που προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη του ανθρώπου και του πολίτη και να δημοσιεύει ή να μεταδίδει την αντίθετη άποψη, χωρίς, αναγκαστικά, ανταπάντηση, η οποία θα τον έθετε σε προνομιακή θέση έναντι του θιγομένου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ