Εκλογή αρχηγού στο Συριζα: Πολύ πιθανό να ειναι υποψήφιος και ο Φάμελλος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν ξέρουμε αν τον «ενέπνευσε» η υποψηφιότητα… Τζουμάκα, αλλά ο Σωκράτης Φάμελλος φέρεται να άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι κι ο ίδιος υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και από σχετική πρόταση που κατατέθηκε από τον Γιώργο Σκουλά, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μην αποκλείοντας το σενάριο να αποδεχτεί την πρόταση Σκουλά, φούντωσε ακόμη τα σενάρια προσθήκης ενός ακόμη υποψηφίου, τουλάχιστον, προτάσσοντας την ανάγκη εκπροσώπησης της ΚΟ έως τα τέλη Ιουλίου. Συγκεκριμένα, φέρεται να σημείωσε πως οφείλει να διασφαλίσει τη λειτουργία της για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ασκώντας κριτική στη λειτουργία των τάσεων και τις αδυναμίες του κομματικού μηχανισμού, ο οποίος πρέπει να προσεγγίσει τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς, αλλά και τους νέους.

Η επισήμανση της ημερομηνίας από τον μεταβατικό πρόεδρο θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως προπομπός, αφού η ΚΕ αποφάσισε πως η εκλογή προέδρου θα γίνει, τελικά, στις 16 Σεπτεμβρίου. Ως εκ τούτου, εγείρεται το ερώτημα γιατί ο Σ. Φάμελλος δεν συμπεριέλαβε το διάστημα που αφορά την επανέναρξη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών μετά το πέρας των θερινών διακοπών και μέχρι τη διαδικασία εκλογής προέδρου.

Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση του πρώην υπουργού, με δεδομένο πως κατέχει το αξίωμα του μεταβατικού προέδρου της ΚΟ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ