Τώρα: Το Κρεμλίνο τερματίζει την συμφωνία για τα σιτηρά, προκαλώντας παγκόσμιες αναταράξεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε ότι η συμφωνία για τα σιτηρά λήγει σήμερα και δεν πρόκειται να ανανεωθεί.

Πρόκειται για σοβαρότατη εξέλιξη, η οποία συνδέεται άμεσα με το χτύπημα στην γέφυρα της Κριμαίας, ενώ αναμένεται να προκαλέσει παγκόσμιες αναταράξεις στις αγορές.

Εάν το Κρεμλίνο εμμείνει στην συγκεκριμένη απόφαση, θα προκληθούν πληθωριστικές πιέσεις στις χώρες της Δύσης, δεν αναμένεται όμως να υπάρξουν προβλήματα στην τροφοδοσία των αφρικανικών χωρών. Αντίθετα, τα σιτηρά μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως μοχλός από τη Μόσχα, για να διευρύνει την επιρροή της στην Αφρική.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, ανακοίνωσε ότι πλέον ο ρωσικός στόλος θα κλείσει τις διόδους της μαύρης θάλασσας και θα απαγορεύει την διέλευση κάθε φορτηγού πλοίου.

Ο Πεσκόφ αναφέρθηκε επίσης στο χτύπημα στην γέφυρα της Κριμαίας, το οποίο χαρακτήρισε «τρομοκρατική ενέργεια»:

«Το καθεστώς του Κιέβου σκότωσε μια νεαρή οικογένεια σήμερα, αυτό είναι το έργο τους, πρέπει να το συζητήσουμε.

Η τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας θα απαιτήσει από όλους συγκέντρωση και επιπλέον δουλειά, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει λόγος για πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

Ο Πούτιν έλαβε αναφορές για την κατάσταση με την τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Khusnullin πετάει στην περιοχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ