Κάις Σαΐντ: Η Τυνησία δεν θα γίνει χώρα διέλευσης ή εγκατάστασης μεταναστών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Τυνησίας Κάις Σαΐντ δήλωσε ότι η Τυνησία δεν θα είναι χώρα διέλευσης ή επανεγκατάστασης για παράτυπους μετανάστες που προέρχονται από την υποσαχάρια Αφρική.

Ο Σαΐντ ανέφερε ότι αυτό που πρόσφερε η χώρα του στους μετανάστες δεν θα μπορούσε να το βρει κανείς σε πολλές άλλες περιοχές, παρά τις συνθήκες που διέρχεται η χώρα, υπονοώντας την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα της βορείου Αφρικής.

Ο Σαΐντ επεσήμανε ότι ο φάκελος της λαθρεμπορίας ανθρώπων έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες αγορές για εγκληματικά δίκτυα, που στοχεύουν την ενότητα των λαών και των χωρών, σύμφωνα με την περιγραφή του.

Δύο τυνησιακές οργανώσεις έκαναν εκκλήσεις για προστασία και στέγαση παράτυπων μεταναστών από την Αφρική που βρίσκονται στα σύνορα με τη Λιβύη και την Αλγερία, αφού εκδιώχθηκαν από το Σφαξ .

Αξιοσημείωτο είναι ότι δεκάδες μετανάστες μαραζώνουν σε απομονωμένη περιοχή στα σύνορα μεταξύ Τυνησίας και Λιβύης αφού οι δυνάμεις ασφαλείας της Τυνησίας τους απέλασαν από την πόλη Σφαξ .

Όπως δημοσιεύει το Arabic Euronews, η Τυνησία δεν θα γίνει ο συνοριοφύλακας για την Ευρώπη, είπε ο Τυνήσιος πρόεδρος και τόνισε ότι οι μετανάστες είναι θύματα ενός παγκόσμιου συστήματος που τους αντιμετωπίζει ως αριθμούς.

«Ο Πρόεδρος της Τυνησίας Σαΐντ επέκρινε έντονα το κύμα της παράνομης μετανάστευσης από την υποσαχάρια Αφρική στη χώρα του, περιγράφοντας τη μετακίνηση αυτή ως συνωμοσία που στοχεύει στην αλλαγή της δημογραφικής σύνθεσης της Τυνησίας» , σημειώνει το δημοσίευμα τονίζοντας ότι οι δηλώσεις του επικρίθηκαν από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ