Ισραήλ: Η Elbit Systems ιδρύει δύο εργοστάσια για την παραγωγή UAV στο Μαρόκο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Μαρόκο και το Ισραήλ συμφώνησαν να αυξήσουν τη στρατιωτική τους συνεργασία επεκτείνοντάς την ώστε να περιλαμβάνει πληροφορίες και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Ο Σάι Κοέν, επικεφαλής του Ισραηλινού Γραφείου Διασύνδεσης στο Ραμπάτ, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι η ισραηλινή αμυντική εταιρεία «Elbit Systems» σχεδιάζει να ανοίξει δύο εργοστάσια για την παραγωγή και τη συναρμολόγηση UAV στο Μαρόκο.

Ο Ισραηλινός διπλωμάτης έδειξε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα από τα δύο εργοστάσια στην Καζαμπλάνκα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Elbit είναι μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται στην ανάπτυξη ενός ευρέος φάσματος συστημάτων άμυνας, εσωτερικής ασφάλειας και εμπορίου που πωλούνται σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία, η οποία διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ και στο Nasdaq, δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, όπως η αεροδιαστημική, στα επίγεια συστήματα, τη  ναυτιλία, τη διοίκηση και τον έλεγχο, τις επικοινωνίες, τις πληροφορίες, την επιτήρηση και την αναγνώριση.

Το Μαρόκο και το Ισραήλ συμφώνησαν να ενισχύσουν τη στρατιωτική τους συνεργασία επεκτείνοντάς την ώστε να περιλαμβάνει πληροφορίες και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, κατά τη διάρκεια συνάντησης αξιωματούχων ασφαλείας τον περασμένο Ιανουάριο στο Ραμπάτ, ανέφερε εκπρόσωπος του μαροκινού στρατού.

Οι δύο χώρες συμφώνησαν «να ενισχύσουν περαιτέρω αυτή τη συνεργασία και να την επεκτείνουν σε άλλους τομείς, ιδίως στον τομέα των πληροφοριών, της αεράμυνας και του ηλεκτρονικού πολέμου».

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε μετά την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης της συνεργασίας για την ασφάλεια Μαρόκου-Ισραήλ, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην πρωτεύουσα του Μαρόκου, στο πλαίσιο της σύσφιξης των στρατιωτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Της συνάντησης προήδρευαν ο Αρχηγός του Επιτελείου του Μαροκινού Στρατού,Μπαλχάιρ αλ Φαρούκ, και ο διευθυντής του Γραφείου Πολιτικών και Στρατιωτικών Υποθέσεων στο Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, Ντρορ Σαλόμ.

Οι δύο πλευρές εξέτασαν επίσης τις διάφορες πτυχές της συνεργασίας τους, συμπεριλαμβανομένης της «υλικοτεχνικής υποστήριξης και της εκπαίδευσης, καθώς και την αγορά και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού».

Η ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz» επιβεβαιώνει την είδηση ​​για τον αρραβώνα του Μαρόκου με τα dronew αυτοκτονίας «Haroop», σημειώνει η ισραηλινή ‘Nziv’.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ