Κλείνει η Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανεξέλεγκτο είναι και το μέτωπο της φωτιάς στο Λουτράκι, όπου έχουν εκκενωθεί οικισμοί αλλά και κατασκηνώσεις. «Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε αρχικά στην περιοχή, Καλλιθέα Λουτρακίου και τώρα κινείται προς τις περιοχές Καλαμάκι και Αγίους Θεοδώρους», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης.

Όπως προσέθεσε, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και μεταφέρουν την φωτιά με πολύ μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να έχουν καεί εκτάσεις με ελαιόδεντρα και πεύκα, ενώ υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας».

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Καλαμάκι, Ίσθμια και Παράδεισος εκκενώστε προς Κόρινθο» αναφέρει το μήνυμα που εστάλη πριν από λίγο από το 112 και αφορά στη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στο Λουτράκι.

Κι αυτό, την ώρα που η Τροχαία, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, έχουν προχωρήσει στο κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων έως τον κόμβο της Επιδαύρου.

Από τα διόδια της Κορίνθου και πέρα η ορατότητα είναι ουσιαστικά μηδενική, καθώς πυκνά σύννεφα καπνού καλύπτουν τον ουρανό γύρω από την παραθαλάσσια κωμόπολη του Λουτρακίου. Σημειώνεται πως από την πυροσβεστική δεν υπάρχουν πληροφορίες για  καμένες κατοικίες, ωστόσο, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας δήλωσε ότι οι φλόγες έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια.

Επί τόπου βρίσκονται 108 πυροσβέστες με 32 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει και 44 αστυνομικοί με 20 οχήματα για να βοηθήσουν στις διάφορες εκκενώσεις. Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί πως οι αρχές καλούν τους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση νερού τις επόμενες ώρες, λόγω της έκτακτης ανάγκης.

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση, πάνω από το sport camp και εξαπλώθηκε γρήγορα και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σήμερα. Σύμφωνα με το loutraki365 η φωτιά ξέσπασε στον οικισμό Πευκιά στο Λουτράκι, ενώ καίει κοντά στα σπίτια της περιοχής.

Προληπτική εκκένωση κατοίκων πραγματοποιήθηκε σε Καλλιθέα, Πευκιά και Ειρήνη ενώ έχουν αδειάσει και από παιδιά οι κατασκηνώσεις που υπάρχουν στην περιοχή. Συγκεκριμένα, εκκενώθηκε η κατασκήνωση «Sport Camp». Σύμφωναμε πληροφορίες περίπου 800 κατασκηνωτές απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν στο κλειστό γήπεδο της πόλης.

loutrakifotia2

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Καλλιθέα, Πευκιά, Ειρήνη, Κορινθίας εκκενώστε προς Λουτράκι» ήταν η ενημέρωση από το 112, νωρίτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ