Τον «πολέμησα» όσο ήταν πρωθυπουργός, του βγάζω το καπέλο για την εντιμότητά του!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποτέ άλλοτε πρώην πρωθυπουργός δεν πήγε στα 67 του να δουλέψει- Ένα κείμενο …επί προσωπικού!

Βασίλης Σκουρής απο το ieidiseis.gr

Την Δευτέρα, τα «Παιχνίδια Εξουσίας» προανήγγειλαν ουσιαστικά την αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή από την ενεργό πολιτικό σκηνή (ΕΔΩ), ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ) ανακοίνωσε την πρόσληψη του πρώην πρωθυπουργού ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου.

Ο υπογράφων, από τις σελίδες και τις στήλες του «Έθνους» και της «Ημερησίας» όπου εργαζόταν, άσκησε σκληρή κριτική στον Κώστα Καραμανλή για τα θέματα της διακυβέρνησής του και η αλήθεια είναι πως στα περισσότερα θέματα η κριτική υπήρξε ορθή και δίκαιη.

Υπήρχαν όμως και θέματα στα οποία είχε δίκιο, όπως η φιλοσοφία του «βασικού μετόχου» και η στάση του απέναντι στους «νταβατζήδες». Στάση που πλήρωσε και πληρώνει.
Δεν μπορεί, ωστόσο, να μην παραδεχτώ την εντιμότητά του. Κάποτε πίστευα πως με τον «βασικό μέτοχο» λειτουργούσε υπέρ του ενός πόλου της «διαπλοκής» στην αντιπαράθεσή της με τον άλλο.

Σήμερα, ο πρώην πρωθυπουργός έπιασε δουλειά στα 67 του. Θα μπορούσε άνετα να ήταν βουλευτής- αλλά διαφωνεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν θέλει να υπονομεύσει την παράταξή του. Θα μπορούσε, επίσης, να καθόταν στο σπίτι του και να είχε τη βοήθεια «οικονομικών φίλων». Δεν θα ήταν ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος.

Δεν έκανε λεφτά από την πολιτική και έγινε ο πρώτος πρώην πρωθυπουργός που πιάνει δουλειά στα 67 του, καθώς η βουλευτική σύνταξη είναι πλέον χαμηλή, ενώ η σύζυγός του δουλεύει γιατρός.

Αξίζει, αν μη τι άλλο, τον καλό μας λόγο!

ΥΓ1: Το γράψαμε και χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ιδιώτευση του πρώην πρωθυπουργού, έδωσε τέλος στην «οικογένεια Καραμανλή» και στον «Καραμανλισμό» – αν υπήρχε ποτέ τέτοιος!

ΥΓ2: Μια διόρθωση για τον Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή, που τον αδικήσαμε με το χθεσινό μας ρεπορτάζ: Οι πληροφορίες λένε πως ήταν ο ίδιος που ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην τον βάλει στην κυβέρνηση. Δεν ξέρουμε αν θα τον έβαζε, δύσκολο μας φαίνεται, αλλά όντως, αυτός το ζήτησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ