Αλβανικό δημοσίευμα: Ο Έλληνας ευρωβουλευτής Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε τον Φρέντη Μπελέρη στις φυλακές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία βρίσκεται ο πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Σταθεροποίησης-Σύνδεσης ΕΕ-Αλβανίας, ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, όπου όπως πληροφορούμστε συνάντησε στη φυλακή τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με αυτό:

Την πόλη της Χειμάρρας επισκέφθηκε σήμερα (18 Ιουλίου 2023) ο Έλληνας ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάνης, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής Σταθεροποίησης-Σύνδεσης ΕΕ-Αλβανίας, όπου ζήτησε την απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου Φρέντη Μπελέρη.

2 83

«Μαζί με την Ελληνίδα πρέσβειρα, είχα τη χαρά και την τιμή να γνωρίσω τον Φρέντη Μπελέρη μέσα στη φυλακή έναν πολιτικό, έναν πραγματικό άντρα. Ο Φρέντη Μπελέρης κατά την επικοινωνία που είχα μαζί του μου είπε ότι δεν θα τα παρατήσει, δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω. Θα αγωνιστεί για τα δικαιώματα των Χειμαρριωτών, που αξίζουν όλη αυτή τη θυσία που κάνει. Ο Μπελέρης μου είπε επίσης ότι είμαι έτοιμος να μείνει στη φυλακή όσο χρειαστεί, να εκπροσωπεί τα συμφέροντά τους και όταν επικρατήσει η δικαιοσύνη και αφεθεί ελεύθερος, να είναι δήμαρχος τους» είπε ο Κεφαλογιάννης.

Ο Κεφαλογιάνης μετέφερε τα μηνύματα του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η αποφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη είναι στη λίστα των προτεραιοτήτων της ατζέντας του, υπενθυμίζοντας ότι το θέμα είχε αναφερθεί και σε συναντήσεις σε διεθνές επίπεδο στη Λιθουανία και τις Βρυξέλλες.

3 28

«Δεν ήρθαμε εδώ σήμερα για να πούμε την ιστορία, ήρθαμε εδώ για να συζητήσουμε και να λύσουμε την υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη. Ο Πρωθυπουργός έχει βάλει πολύ ψηλά στην ατζέντα του την αποφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη, την έχει δώσει μέγιστη προτεραιότητα. Ακόμη και η πρώτη του ομιλία στο Βαλκανικό Συμβούλιο στη Λιθουανία ήταν ακριβώς το θέμα του Φρέντη Μπελέρη. Έγινε επίσης συνάντηση του ΝΑΤΟ και εκεί ζήτησαν να απελευθερωθεί το συντομότερο δυνατό του Φρέντη Μπελέρη. Ακόμη και στις Βρυξέλλες έγινε ψηφοφορία από όλους τους ευρωβουλευτές, αν έπρεπε να αφεθεί  ελεύθερος ή όχι ο Φρέντη Μπελέρης και οι περισσότεροι έδωσαν την έγκρισή τους».

Θέλω να σας πω ότι οι Χειμαρριώτες είναι στην καρδιά όλων των Ελλήνων, πάνω απ’ όλα του αρχηγού μας Μητσοτάκη.  Ο Πρωθυπουργός εκφράζει τον μεγαλύτερο σεβασμό του για την αντίσταση που κάνει σε αυτό το θέμα. Δεν ξεχνάμε ότι στα δύσκολα χρόνια, στα αυστηρά καθεστώτα της Αλβανίας,  ήταν οι Χειμαρριώτες  που είχαν πει όχι σε αυτά. Όλοι γνωρίζουν την ιστορία της Χειμάρρας και τον αγώνα που έχουν δώσει οι Χειμαρριώτες. Γνωρίζουμε τη δύναμη του πνεύματός τους. Αυτό χρειάζεται για να προχωρήσει αυτό το θέμα».

Περαιτέρω, ο ευρωβουλευτής κατέστησε σαφές ότι το θέμα των περιουσιών στη Χιμάρα και η σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη δεν θα συζητείται πλέον ως πρόβλημα μεταξύ των δύο γειτονικών κρατών, αλλά πλέον αποτελεί ευρωπαϊκό ζήτημα, όπως είπε στους Χειμαρριώτες.

«Στο Ευρωκοινοβούλιο μπορώ να σας πω ότι εδώ και πολύ καιρό όλοι γνωρίζουν ακόμη και το πρόβλημα των περιουσιών σας. Ο Φρέντη Μπελέρης φρόντισε να ενημερώσει τους πάντες. Όλοι στην Ελλάδα έχουν κατανοήσει ξεκάθαρα τον λόγο που δημιουργείται από αυτό το πρόβλημα. Συζητιέται επίσης το θέμα της απελευθέρωσης του Φρέντη Μπελέρη, της κατάληψης του γραφείου του, της ομηρίας των περιουσιών σας, καθώς και του θέματος της μειονότητας. Το θέμα της Χειμάρρας δεν είναι πλέον εθνικό ζήτημα, έχει γίνει μεγαλύτερο, δεν είναι πια θέμα ότι το συζητάμε με την αλβανική κυβέρνηση, είναι ήδη ένα ευρωπαϊκό θέμα που συζητείται και εκεί. Ως ευρωπαϊκό ζήτημα θα αντιμετωπιστεί».

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής δήλωσε αυστηρά ότι η φυλάκιση του Μπέλερη θα εμποδίσει την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό το θέμα θα είναι πολύ σημαντικό για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για το θέμα αυτό και την αντιμετώπισή του θα βγάλει συμπεράσματα και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου συμμετέχουν οι πρωθυπουργοί και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες.

 Αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο λέει κάθε χρόνο ποια είναι η πρόοδος της Αλβανίας στον δρόμο προς την ΕΕ. Για μια χώρα όπως η Αλβανία, που οδεύει προς ένταξη στην ΕΕ, η Ελλάδα έχει μεγάλη επιρροή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για να γνωμοδοτήσει για το πώς αντιμετωπίζονται αυτά τα ζητήματα, αλλά και για την πορεία της Αλβανίας προς την ΕΕ.

Ο Κεφαλογιάννης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία και αύριο θα διευθύνει την κοινή συνάντηση των βουλευτών της Αλβανίας με την Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταλήγει η Shqiptarja.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ