Μεγάλη φωτιά και στη Ρόδο: Τρία χωριά και ένα ξενοδοχείο εκκενώνονται

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην εκκένωση των χωριών Ελεούσας, Σαλάκου, Διμυλιάς και του ορεινού όγκου του Προφήτη Ηλία, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Έλαφος, προχωρούν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου, μετά από εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η κατάσταση με την πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι στο νησί της Ρόδου είναι ανεξέλεγκτη παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται και τις συνεχείς ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Η φωτιά καίει σε τουλάχιστον τρία μέτωπα και υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις, με την κατάσταση να είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Ο Ιωάννης Παππάς, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με ανάρτησή του έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων με εναέρια μέσα που θα σταλθούν από τη Σάμο και την Κρήτη.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης είχε δώσει εντολή για επίταξη μηχανημάτων έργου και υδροφόρων.

  • Η σχετική ανακοίνωση:

«Όλα τα μηχανήματα έργου και όλες οι υδροφόρες που βρίσκονται στο νησί της Ρόδου ΕΠΙΤΑΣΣΟΝΤΑΙ για τη συνδρομή τους στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στις περιοχές Απόλλωνα – Λάερμα και Έμπωνα. Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργου και υδροφόρων να κατευθυνθούν στο δρόμο από Απόλλωνα προς Έμπωνα όπου συγκεντρώνονται και συντονίζονται όλα τα οχήματα».

*πηγή φωτογραφίας: https://www.facebook.com/a.cambourakis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ