Η τρίτη εισβολή του Αττίλα: Aρχισαν κρατήσεις σε ξενοδοχεία στο περίκλειστο Βαρώσι για το 2025

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τρίτη εισβολή του Αττίλα! Aρχισαν κρατήσεις σε ξενοδοχεία στο περίκλειστο Βαρώσι για το 2025
Άρχισαν από την Τρίτη 18 Ιουλίου οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, όπως δήλωσε ο Τούρκος επιχειρηματίας που ανακοίνωσε ότι αγόρασε 4 ξενοδοχεία, 86 διαμερίσματα και 20 στρέμματα γης στην περίκλειστη Αμμόχωστο.

Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα «Γενί Μπακίς» – που είχε γράψει και πριν αρκετές εβδομάδες για το θέμα – ο Τούρκος επιχειρηματίας είχε ανακοινώσει πριν ορισμένο χρονικό διάστημα ότι αγόρασε από τον ιδιοκτήτη τους 3 ξενοδοχεία στην κλειστή περιοχή, κάτι που «έσκασε σαν βόμβα», όπως αναφέρει.

Ο επιχειρηματίας είχε δηλώσει επίσης ότι μετά από σύντομο χρονικό διάστημα θα άνοιγε για κρατήσεις τα ξενοδοχεία για το έτος 2025, όπως κι έγινε. Η εφημερίδα γράφει ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας – το όνομα του οποίου και πάλι δεν αναφέρεται – επικοινώνησε με τη «Γενί Μπακίς» και τους ενημέρωσε ότι αγόρασε ακόμη ένα ξενοδοχείο στην κλειστή περιοχή του Βαρωσιού – το τέταρτο – 22 διαμερίσματα 3+1, 34 διαμερίσματα 2+1, 30 διαμερίσματα 1+1 και 20 στρέμματα γης.

Ο επιχειρηματίας δήλωσε ευτυχισμένος για το γεγονός ότι ανέλαβε μια τέτοια πρωτοβουλία για το Βαρώσι που παραμένει κλειστό για 49 χρόνια, πήρε πολύ θάρρος από την «θετική στάση» της Τουρκίας και του ψευδοκράτους σε αυτό το θέμα και σχεδιάζει να φτιάξει λούνα παρκ και Βeach Club μέσα στα 20 στρέμματα γης και τα σχέδια άρχισαν ήδη να ετοιμάζονται.

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι σύντομα το Βαρώσι θα ζήσει τις παλιές του μέρες και ανέφερε ότι άλλοι 29 ιδιοκτήτες ξενοδοχείων του υπέβαλαν προτάσεις για να αγοράσει τα ξενοδοχεία τους και τις αξιολογεί.

Σημειώνοντας και τις «θετικές», όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεις του τέως Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το θέμα, ο επιχειρηματίας ανέφερε ότι για τον λόγο αυτό αποφάσισε να ανοίξει για κρατήσεις για το 2025.

«Από σήμερα άνοιξαν κρατήσεις για το κλειστό Βαρώσι για το σύνολο του κόσμου. Αν η κυβέρνησή μας, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, αφαιρέσει το Βαρώσι από τη στρατιωτική ζώνη, θα ανακαινίσω τις οικοδομές των ακινήτων που αγόρασα μια ώρα αρχύτερα και θα τα καταστήσω χρησιμοποιήσιμα. Όμως, αν δεν καταστεί δυνατό αυτό, λέω με λύπη ότι θα αναγκαστούμε να ακυρώσουμε όλες τις κρατήσεις τον Σεπτέμβριο του 2024».

Ο επιχειρηματίας υπενθυμίζει ότι οι κρατήσεις όπως και οι εικονικές περιηγήσεις στο Βαρώσι μπορούν να γίνονται από την ιστοσελίδα www.cyprusvarosha.com METAVERSE. «Μπορείτε να κάνετε συναντήσεις, να δείτε τα ξενοδοχεία. Μπορείτε να μιλήσετε μεταξύ σας ή ως ομάδα και το σημαντικότερο, να κάνετε κρατήσεις για το 2025», πρόσθεσε.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 28 του περασμένου Απριλίου η Γενί Μπακίς είχε δημοσιεύσει και πάλι δηλώσεις του ίδιου επιχειρηματία που επίσης δεν κατονομάζονταν πως είχε αγοράσει τρία ξενοδοχεία τα: Golden Seaside, Aegean και Κλειώ και θα δεχόταν κρατήσεις για το 2025 αργότερα.

Περιμένουν επενδύσεις από το Κατάρ

Στο μεταξύ, για επενδύσεις από το Κατάρ στο Βαρώσι και αναγνώριση του ψευδοκράτους κάνουν λόγο δημοσιεύματα στα κατεχόμενα στα οποία γίνεται αναφορά στις καλές σχέσεις που έχει ο Τούρκος Πρόεδρος με την Κυβέρνηση του Κατάρ, το οποίο διατηρεί μεγάλα κεφάλαια στην Τουρκία.

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη «Avrupa» με τίτλο: «Μήπως το Κατάρ έβαλε στο μάτι το Βαρώσι;» επισημαίνεται ότι «το Κατάρ είναι η χώρα με την οποία η κυβέρνηση ΑΚΡ ή πιο σωστά ο Έρντογαν έκτισε τις πιο στενές διπλωματικές σχέσεις». Σημειώνεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος μεταβαίνει εκεί για επίσκεψη και το βασικό θέμα των συζητήσεών του θα είναι οι επενδύσεις όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και στα κατεχόμενα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Βαρώσι.

infognomonpolitics.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ