35χρονος Μπαγκλαντεσιανός κατακρεούργησε την Κουβανή τρανς Άννα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χειροπέδες πέρασαν τελικά οι αστυνομικοί στον 35χρονο Μπαγκλαντεσιανό που προσήχθη νωρίτερα ως ύποπτος για την φρικτή δολοφονία της 36χρονης τρανς Άννας Ιβάνκοβα, η οποία εντοπίστηκε μέσα σε λίμνη αίματος, στο σπίτι της στον Άγιο Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος του 35χρονου φέρεται να υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. Ο ίδιος φέρεται να είχε βρεθεί στην πολυκατοικία όπου έμενε η 46χρονη, ενώ όταν έφυγε, είχε τραύματα στο σώμα του. Μάλιστα, τα δακτυλικά του αποτυπώματα εντοπίστηκαν στο σπίτι της άτυχης Άννας.

Υπενθυμίζεται ότι η 46χρονη τρανς εντοπίστηκε άγρια δολοφονημένη από την σπιτονοικοκυρά της η οποία είχε πάει να εισπράξει το ενοίκιο.

Οι Αρχές πιθανολογούν ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους, καθώς ο δράστης κατακρεούργησε την άτυχη γυναίκα με 16 μαχαιριές στο στήθος, στον λαιμό και στο πρόσωπο. Ομως, δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε οικονομικές διαφορές με την Αννα, καθώς προτού φύγει από το σπίτι άρπαξε χρήματα και προσωπικά αντικείμενά της.

Στην λύση της οδηγήθηκε η υπόθεση της άγριας δολοφονίας της τρανς Άννας από την Κούβα η οποία βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στον Άγιο Παντελεήμονα το απόγευμα της 10ης Ιουλίου.

Νωρίτερα σήμερα η ΕΛΑΣ είχε προσαγάγει έναν 35χρονο από το Μπαγκλαντές ο οποίος τελικά συνελήφθη ως ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Η 46χρονη τρανς είχε βρεθεί σε άσχημη κατάσταση με πολλαπλά τραύματα και χτυπήματα σε όλο το σώμα. Η έρευνα της ΕΛΑΣ είχε ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή καθώς το σπίτι της είχε πολλά στοιχεία που μπορούσαν να ερευνηθούν όπως κηλίδες αίματος και σημάδια ότι είχε υπάρξει πάλη.

Στην υπόθεση συμμετείχε ειδική ομάδα η οποία συνδυαστική παρατήρηση και αντιπαραβολή πληροφοριακών και τεχνικών στοιχείων, τα οποία συνέλεξε.

Στο πλαίσιο της έρευνας εντοπίστηκε γενετικό υλικό του δράστη στο σπίτι ενώ υπήρχε και υλικό από κάμερα ασφαλείας σε γειτονικό σπίτι, το οποίο τον έδειχνε να είναι το τελευταίο άτομο που εισήλθε στο χώρο της 46χρονης τρανς, πριν αυτή χάσει τη ζωή της.

Ο δράστης συνελήφθη σήμερα στο κέντρο της Αθήνας καθώς νόμιζε πως δεν είχε αφήσει πίσω του ίχνη και δεν θα τον αναζητούσε η Αστυνομία.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία, στην κατοχή του βρέθηκαν επιπλέον στοιχεία που τον συνδέουν με τον τόπο του εγκλήματος, ενώ μετά από έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 46χρονης τρανς γυναίκας, πράξη που είχε λάβει χώρα την 10-07-2023 σε διαμέρισμα στην Αθήνα.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 35χρονου αλλοδαπού, ο οποίος μεσημβρινές ώρες σήμερα (19-07-2023) συνελήφθη, δυνάμει εντάλματος σύλληψης.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, απογευματινές ώρες της 10-07-2023 το θύμα εντοπίστηκε νεκρό στο διαμέρισμα όπου διέμενε, φέροντας πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, την τραχηλική χώρα, στη ραχιαία επιφάνεια, στον αριστερό βραχίονα, στην κοιλιακή χώρα καθώς και στα άνω άκρα. Παράλληλα, το διαμέρισμα παρουσίαζε εικόνα εκτεταμένης έρευνας, προηγηθείσας πάλης ενώ παρατηρήθηκε πλήθος κηλίδων αίματος.

Ακολούθησε συνδυαστική παρατήρηση και αντιπαραβολή πληροφοριακών και τεχνικών στοιχείων, τα οποία συνέλεξε ειδική επιχειρησιακή ομάδα από τον τόπο του εγκλήματος και την ευρύτερη περιοχή.

Από την αξιολόγηση των ανωτέρω στοιχείων καθώς και από την περαιτέρω ανάλυση προανακριτικών και εγκληματολογικών δεδομένων, που προέκυψαν με τη συνδρομή του Τμήματος Εξερευνήσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διακριβώθηκε η εμπλοκή του 35χρονου στην υπόθεση.

Ακολούθησαν αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων ο 35χρονος εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και προσήχθη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου στην κατοχή του βρέθηκαν επιπλέον στοιχεία που τον συνδέουν με τον τόπο του εγκλήματος.

Σε επακόλουθη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ