Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Προκλητικές δηλώσεις Ταταρ για την Τουρκική εισβολή στην Κυπρο αλλα και την Κρήτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε μια ακόμη πρόκληση κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Ερσίν Τατάρ, που δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού ότι «αν δεν είχε πραγματοποιηθεί αυτή η επιχείρηση, η Κύπρος θα ήταν σε χειρότερη κατάσταση από την Κρήτη. Θα είχαν αφανίσει όλους τους Τούρκους στο νησί»!

Προχωρώντας σε επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου Μακάριου χαρακτήρισε «ειρηνευτική επιχείρηση» την τουρκική εισβολή στην Κύπρο -ακολουθώντας την προπαγάνδα της Άγκυρας- και δήλωσε ότι ήθελε να την μετατρέψει σε… ελληνικό νησί!

Συγκεκριμένα δήλωσε ο θρασύς: «Υπό τον πρώην πρόεδρο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, λήφθηκαν οικονομικά μέτρα για να εκδιωχθούν οι Τούρκοι από το νησί. Εργαζόταν για να μετατρέψει πλήρως την Κύπρο σε ελληνικό νησί, αγνοώντας τα δικαιώματα και τους νόμους της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο, για να αλλάξει τα γεωγραφικά πλεονεκτήματα προς όφελός τους. Στις 20 Ιουλίου 1974, η Ειρηνευτική Επιχείρηση για την Κύπρο διέκοψε όλα αυτά τα σχέδια και τους άφησε άναυδους».

Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, ισχυρίστηκε ότι τρομοκρατικές ομάδες ήθελαν να την ενώσουν με την Ελλάδα, περικυκλώνοντας έτσι την Τουρκία!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ