Η συγκινητική ιστορία της φωτογραφίας με τον θλιμμένο σκύλο μεσα στις φλόγες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνει η συγκλονιστική φωτογραφία με τον σκύλο που κοιτάζει λυπημένος τον φακό, ενώ πίσω του διακρίνονται φλόγες από το πύρινο μέτωπο στα Δερβενοχώρια που έφτασε σε Οινόη -Μαγούλα.

Εμφανώς ταλαιπωρημένο το ζώο, με μισόκλειστα μάτια στάθηκε μπροστά στον φωτογραφικό φακό του Νίκου Χριστοφάκη ο οποίος βρέθηκε στο σημείο για να καταγράψει τις δραματικές στιγμές. Το αποτέλεσμα; Ένα στιγμιότυπο που αποτυπώνει τον θρήνο για τα ζώα που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο στις φλόγες που κατέκαψαν πανίδα και χλωρίδα. Πολλά εκ των οποίων, εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους.

IMG 6856

Σε δηλώσεις του στο Open, ο φωτορεπόρτερ Νίκος Χριστοφάκης περιέγραψε πώς τράβηξε την φωτογραφία που προκάλεσε συγκίνηση: «Ήμουν εκεί για να καλύψω τα γεγονότα. Σταμάτησα για λίγο για να δω τον χώρο. Σε έναν λόφο συνάντησα δύο σκυλάκια, τα οποία ήταν τρομαγμένα και κοιτώντας από κάτω είδα ότι υπήρχε μια μονάδα παραγωγής, μια φάρμα, που είχε αρχίσει να καίγεται» ανέφερε και πρόσθεσε: «Αυτό το σκυλάκι στάθηκε και με κοίταγε. Δεν έκανα κάποιο βήμα μπροστά ή πίσω για να το βγάλω, γιατί δεν ήθελα να το τρομάξω. Είχε και γκρεμό πίσω. Και, όπως κοιταζόμασταν, έβγαλα αυτή τη φωτογραφία» ανέφερε και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν το σκυλάκι σώθηκε ή σε ποιον ανήκει: «Μόλις έβγαλα τη φωτογραφία, το πλησίασα και άρχισε να τρέχει. Το καλό είναι ότι πήγε προς τη μεριά που υπήρχε μία άλλη μονάδα και έριχναν νερό. Εκείνη την ώρα κατέβαινε και η πυροσβεστική. Το σκυλάκι είχε και ένα λουράκι πάνω του από ό,τι είδα. Αλλά δεν ξέρω αν άνηκε σε κάποιον ή ήταν από τις βιομηχανίες», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ