Η Τουρκία υπέγραψε 13 συμφωνίες αξίας 50,7 δις δολαρίων με τα ΗΑΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

13 συμφωνίες αξίας 50,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τα ΗΑΕ

Σε ανακοίνωση που έκανε η Διεύθυνση Επικοινωνιών  «13 έγγραφα σε διάφορους τομείς έχουν υπογραφεί και έχουν γίνει δεκτά μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το συνολικό ύψος των συμφωνιών ανέρχεται σε 50,7 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρθηκε. Ο Υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσεκ δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεχή ισχυρή υποστήριξη των ΗΑΕ προς την Τουρκία».

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο:

1 215

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στον Κόλπο, μετά τις επισκέψεις του στη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Τον Ερντογάν υποδέχθηκε με επίσημη τελετή ο πρόεδρος των ΗΑΕ, Σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν. Οι δύο ηγέτες πραγματοποίησαν κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών.

Μετά τις διαπραγματεύσεις, υπογράφηκαν 13 συμφωνίες μεταξύ Τουρκίας και ΗΑΕ στους τομείς των επενδύσεων, της οικονομίας, της βιομηχανίας, της άμυνας, του δικαίου, της δικαιοσύνης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της διαστημικής βιομηχανίας.

Συμφωνήθηκε ποσό επενδύσεων 50,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών σχετικά με τις συμφωνίες έχει ως εξής:

* Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Προέδρου μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σήμερα (19 Ιουλίου), υπογράφηκαν και έγιναν δεκτά 13 έγγραφα μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε διάφορους τομείς.

* Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συγκροτήσουν ένα «Στρατηγικό Συμβούλιο Υψηλού Επιπέδου» υπό την προεδρία του Προέδρου της Τουρκίας και του Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Με την εν λόγω Κοινή Συμφωνία, οι σχέσεις μας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ανέλθει σε επίπεδο στρατηγικής εταιρικής σχέσης.

* Αποφασίστηκε η εμβάθυνση της υπάρχουσας συνεργασίας σε τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, οι υποδομές, τα logistics, το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα οικονομικά, η υγεία, τα τρόφιμα, ο τουρισμός, τα ακίνητα, οι κατασκευές, η αμυντική βιομηχανία, η τεχνητή νοημοσύνη και οι προηγμένες τεχνολογίες. Το συνολικό ποσό των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί σε αυτούς τους τομείς είναι 50,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ