Με απευθείας πτήση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μεταβαίνει στα κατεχόμενα ο Ερντογαν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με απευθείας πτήση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μεταβαίνει στα κατεχόμενα σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε ο φύλαρχος των σφαγέων Ερσίν Τατάρ σε δηλώσεις του στο τουρκικό κανάλι Α Χαμπέρ.

Πρόκειται για μία πρωτοφανή πρόκληση από τα Εμιράτα, που επέτρεψαν να γίνει αυτή η απευθείας πτήση, σε ένα παράνομο μόρφωμα το οποίο δεν αναγνωρίζεται από καμιά φορά πιο της Τουρκίας. Είναι μία εξαιρετικά άσχημη εξέλιξη για τα εθνικά μας συμφέροντα, έρχεται να προστεθεί στην συνεχιζόμενη απαξίωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας. Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη δυστυχώς, απλό θεατή.

Παρόμοιο επεισόδιο είχε γίνει και με το Αζερμπαϊτζάν, που φυσικά αποτελεί τον ισχυρότερο σύμμαχο της Τουρκίας, χωρίς να έχει υποστεί καμιά συνέπεια από την Ελλάδα ή την ΕΕ…

Σύμφωνα με τον Τατάρ, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε πραγματοποιήσει απευθείας πτήση από τα κατεχόμενα και στο Μπακού και στις 28 Μαΐου. «Ο Πρόεδρος Ερντογάν πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στο ψευδοκράτος μετά την εκλογή του στις 28 Μαΐου. Και από εδώ έκανε απευθείας πτήση για Μπακού. Κατά τη διάρκεια αυτής της πτήσης, είχε δώσει το μήνυμα ότι «είναι ένας τρόπος για την αναγνώριση του ψευδοκράτους».

Ομολογούν δηλαδή μόνοι τους ότι αυτές οι κινήσεις συνιστούν απόπειρα αναγνώρισης του ψευδοκράτους, γεγονός που καθιστά το πισώπλατα μαχαιρώματα από τα Εμιράτα, ακόμα πιο οδυνηρό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ