ΥΠΑΜ Βουλγαρίας: Ο Ζελένσκι μας παρέδωσε κατάλογο όπλων και πυρομαχικών που θέλει από εμάς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Τόντορ Ταγκάρεφ δήλωσε ότι κατά την επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας στη Σόφια, παρέδωσε ο ίδιος κατάλογο όπλων και πυρομαχικών που ήθελε από τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την ανακοίνωση του πακέτου των τεθωρακισμένων οχημάτων που δεν είναι πλέον απαραίτητα για τις ανάγκες του Υπουργείου Εσωτερικών, η Ουκρανία θα πει τι ακριβώς χρειάζεται επιπλέον στο συνολικό πακέτο το οποίο έχει προετοιμαστεί.

Η επιτροπή άμυνας στο βουλγαρικό κοινοβούλιο ενέκρινε σχέδιο απόφασης για πρόσθετη παροχή στρατιωτικής-τεχνικής υποστήριξης στην Ουκρανία, ανέφερε το BGNES.

Το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα -BSP και το «Vazrazhdane» αντιτάχθηκαν στην πρόταση, αλλά με τις ψήφους των βουλευτών των GERB-SDS, PP-DB, DPS και ITN έγινε αποδεκτή. Κατά την ψηφοφορία, 10 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ», 5 «κατά», ενώ δεν υπήρξε καμία «αποχή», όπως σημειώνεται.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι του λαού στην Επιτροπή Άμυνας αποφάσισαν ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, και όχι η Εθνοσυνέλευση, θα πρέπει να αποφασίσει για μεμονωμένες προμήθειες όπλων από τη Βουλγαρία στην Ουκρανία, στο πλαίσιο του πακέτου στρατιωτικής βοήθειας.

Σύμφωνα, επίσης, με τη βουλγαρική Dnevnik η Βουλγαρία θα παραδώσει στην Ουκρανία έναν αδιευκρίνιστο αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (APC), τα οποία δεν χρειάζονται πλέον για τις ανάγκες του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως υποστήριξε η κοινοβουλευτική επιτροπή άμυνας.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ