Κυνική ομολογια Γεραπετριτη για υποχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα έφερε από εδώ, τα έφερε από εκεί… και τελικά ερμήνευσε με τον δικό του τρόπο τις προαναγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη περί υποχωρήσεων στην Τουρκία, ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σε ερωτήσεις που δέχτηκε στη Βουλή, ο Γεραπετρίτης υποστήριξε ότι η «η εθνική κυριαρχία είναι αναφαίρετη και δεν επιδέχεται παραχώρησης ή συρρίκνωσης», λέγοντας ότι η διαφορά μας με την Τουρκία αφορά την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.

«Ουδέποτε ούτε η κυβέρνηση ούτε η Βουλή θα μπορούσε να συναινέσει σε θέση η οποία θα μπορούσε να υποβαθμίσει την εθνική μας γραμμή και τα εθνικά μας συμφέροντα» υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών απαντώντας σε ερωτήσεις που δέχτηκε στη Βουλή, για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί υποχωρήσεων.

Μάλιστα, δήλωσε ότι ενδέχεται να υπάρξει απόκλιση από αρχικές θέσεις αλλά αυτή δεν θα αφορά υποχώρηση την κυριαρχία: «Όταν ξεκινάμε έχουμε κάποιες αρχικές θέσεις. Μπορεί να υπάρξει απόκλιση από βασικές θέσεις αλλά δεν θα αφορά υποχώρηση από την αρχική γραμμή αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα αφορά σε κυριαρχία» απάντησε και σημείωσε ότι θα ενημερώσει τα κόμματα την ερχόμενη Παρασκευή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ