Και στρατιωτική συνεργασία με τα Εμιράτα κλείδωσε ο Ερντογάν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πλήρης περιθωριοποίηση της Ελλάδας! Καταστράφηκαν όσα κτίστηκαν μέχρι το 2019 με κόπο και αγώνα…

Πριν από λίγες ημέρες, ο Τούρκος Ερντογάν πραγματοποίησε μια γόνιμη δυστυχώς περιοδεία  σε διάφορες χώρες του Κόλπου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τα ακόλουθα:

Σαουδική Αραβία – συζητήθηκε η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, των επενδύσεων, του στρατιωτικού εξοπλισμού. Συγκεκριμένα, η Σαουδική Αραβία συμφώνησε να αγοράσει τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την Baykar. Η αξία της σύμβασης εκτιμάται μεταξύ 5 και 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική συμφωνία στην αμυντική βιομηχανία στην ιστορία της Τουρκίας.

Η Ελλάδα όμως συνεχίζει να παρέχει δωρεάν την πολύτιμη συστοιχία Πάτριοτ στην Σαουδική Αραβία παρά τις τελευταίες εξελίξεις. Επαναλαμβάνουμε, δωρεάν! Οι γνώστες μάλιστα λένε ότι τίποτα δεν δίνεται τζάμπα σε αυτή τη ζωή. Άρα το «δωρεάν», αναφέρεται στα κρατικά ταμεία που ζημιώνονται, δηλαδή στον Έλληνα πολίτη και όχι σε κάποιες άλλες τσέπες…

Κατάρ – επεξεργάστηκε ενεργά τρόπους για την ανάπτυξη διμερούς συνεργασίας, το έργο κοινών τεχνικών ομάδων για τον εντοπισμό επενδυτικών ευκαιριών στους τομείς της χρηματοδότησης των εξαγωγών, του τουρισμού και της πράσινης ενέργειας.

ΗΑΕ – υπέγραψαν ορισμένες συμφωνίες συνολικού ύψους 50,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι συμφωνίες αφορούσαν την ενέργεια, την ανάπτυξη των φυσικών πόρων και τη συνεργασία στον στρατιωτικό τομέα.

Στα σκουπίδια δηλαδή η περιβόητη αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τα Εμιράτα.

Όλα αυτά, έρχονται να προστεθούν στην ακύρωση του East Med, στην επαναπροσέγγιση Τουρκίας – Αιγύπτου γεγονός που αποτελεί τεράστια στρατηγική εθνική ήττα και φυσικά στην διαφαινόμενη προσέγγιση Τουρκίας – Ισραήλ ώστε να περάσει το φυσικό αέριο από τους τουρκικούς αγωγούς και να πεταχτεί στα σκουπίδια ή μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία των τελευταίων δεκαετιών, που καθιστούσε την Ελλάδα και την Κύπρο ως ενεργειακό κόμβο για ολόκληρη την περιοχή…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ