Οι Αμερικανοί απειλούν με διακοπή της βοήθειας στις δυνάμεις Πεσμεργκά στο Περιφερειακό Κουρδιστάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ προειδοποίησε τους αξιωματούχους της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν (KRG) για τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η μεταρρύθμιση και η ενοποίηση των δυνάμεων των Πεσμεργκά και ζήτησε την επιστροφή του υπουργού Πεσμεργκά Σορς Ισμαίλι για να ολοκληρώσει τις υποθέσεις του, ανέφερε ανώτερη πηγή.

Η διχόνοια εμποδίζει την ενοποίηση των ένοπλων δυνάμεων

Αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και τους διοικητές των Πεσμεργκά στο Ερμπίλ και τους προειδοποίησε ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν την υποστήριξή τους εάν δεν αρθούν τα εμπόδια στην ενοποίηση των δυνάμεων των Πεσμεργκά

Στις 21 Ιουνίου, η Αναπληρώτρια Βοηθός Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ για Υποθέσεις Μέσης Ανατολής, Ντάνα Στρολ, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και ορισμένους διοικητές των Πεσμεργκά στο Ερμπίλ.

Η Αναπληρώτρια Βοηθός Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ είπε στη VOA ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν η μεταρρύθμιση και η επανένωση των Πεσμεργκά.

Έντονος ο άκαιρος κομματισμός

 Πρόσθεσε ότι ο κομματισμός αντανακλάται πλήρως στις υποθέσεις του υπουργείου και οι συγκρούσεις γίνονται ξεκάθαρα αισθητές, ενώ ο συνασπισμός θέλει σταδιακά να ενώσει τις δυνάμεις Πεσμεργκά και να εξαλείψει τον κομματισμό στο υπουργείο.

Την περασμένη εβδομάδα, η σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του YNK και του PDK επανεμφανίστηκε στο υπουργείο Πεσμεργκά σχετικά με την κατανομή των θέσεων και την αποτυχία προώθησης ορισμένων διοικητών του YNK στο υπουργείο.

Μεγάλη η οικονομική βοήθεια των Αμερικανών

Το 2018, οι δυνάμεις του συνασπισμού και το υπουργείο Πεσμεργκά της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν συμφώνησαν σε ένα σχέδιο 36 σημείων για τη μεταρρύθμιση και την αναδιοργάνωση των δυνάμεων των Πεσμεργκά, το οποίο έγινε προϋπόθεση για τη στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη του συνασπισμού στο υπουργείο.

Και τα 36 σημεία θα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί εντός τριών έως πέντε ετών. Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξοδεύουν περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια μηνιαίως για τους μισθούς των 14 κοινών ταξιαρχιών του υπουργείου Πεσμεργκά, εκτός από την εκπαίδευση και τη συνεχή στρατιωτική υποστήριξη, καταλήγει το κουρδικό δημοσίευμα.

RojNews

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ