Εκκενώθηκαν ακόμη δύο χωριά και ξενοδοχεία στη Ρόδο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης για πέμπτη συνεχόμενη μέρα στην Ρόδο.

Νωρίτερα σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις τέθηκαν σε «κόκκινο συναγερμό» καθώς η φωτιά ξέφυγε από το χωριό Λάερμα.

Αρχικά ζητήθηκε μέσω του 112 η εκκένωση Λάρδο και Πυλώνα ενώ μόλις πριν από λίγο στάλθηκε μήνυμα και στους κατοίκους των κοινοτήτων Ασκληπιείου και Κιοταρίου να εκκενώσουν προς Γεννάδι. 

Παράλληλα, στην εκκένωση δύο ξενοδοχείων, για προληπτικούς λόγους, που βρίσκονται στην περιοχή Κιοττάρι της Ρόδου προχώρησαν οι τοπικές υπηρεσίες λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς. Οι πελάτες των δύο ξενοδοχείων μεταφέρθηκαν με 30 τουριστικά λεωφορεία σε ασφαλή περιοχή του νησιού.

rodos112

Οι κάτοικοι των χωριών που εκκενώθηκαν συγκεντρώνονται σε δύο σημεία στο σχολικό συγκρότημα Αρχαγγέλου (2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου, Γυμνάσιο και Λύκειο) και στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες και καταγγελίες κατοίκων του χωριού Λάρδος ένα μέτωπο της φωτιάς από την περιοχή του Αγίου Λουκά έχει φθάσει στις παρυφές του χωριού με αποτέλεσμα να επικρατεί τεράστια αναστάτωση.

rodos12

Στην περιοχή του χωριού Λάρδος οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι μεγάλεςώστε να αποτρέψουν τις φλόγες να φτάσουν στην Ιερά Μονή Θάρρι.

Περίπου στη 1 πολλά οχήματα βαρέως τύπου έσπευσαν στην περιοχή της Παναγίας της Υψενής σε μία προσπάθεια να προστατεύσουν τη Μονή ενώ δύναμη της πυροσβεστικής έχει παραταχθεί περιμετρικά της Λάρδου για τον ίδιο λόγο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν εγκλωβιστεί στη Μονή Υψενής πυροσβέστες με τον διοικητή της Πυροσβεστικής, καθώς οι καλόγριες της Μονής αρνούνται να την εγκαταλείψουν, παρά το γεγονός ότι στις 12:25 δόθηκε εντολή εκκένωσης.

rodos13

Διακοπές ρεύματος

Την στιγμή που στο νησί επικρατεί τεράστια αναταραχή και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις φωτιές παρατηρούνται και διακοπές ρεύματος που δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ οι διακοπές θα γίνουν εξαιτίας της φωτιάς.

rodos14

Όπως αναφέρεται στην ενημέρωση τέθηκε εκτός ο ΘΗΣ (Θερμοηλεκτρικός Σταθμός) Ν. Ρόδου και κρίθηκε αναγκαίο να προγραμματισθούν για σήμερ έως το βράδυ, εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης περιορισμένης έκτασης και χρονικής διάρκειας έως 1 ώρα, με σκοπό την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του ηλεκτρικού συστήματος.

Στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας για την εύρυθμη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της Ρόδου, ο ΔΕΔΔΗΕ παρακαλεί θερμά τους καταναλωτές να περιορίσουν την άσκοπη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ειδικά για τις ώρες αιχμής 12:00 – 15:00 και 17:00 – 22:00.

Τις συγκεκριμένες ώρες, συστήνεται:

– να αποφεύγεται η χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να μετατίθεται κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής)

– να ρυθμίζεται η θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ