Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν τις φωτιες στην Ελλάδα για να διαφημίσουν τα ελικόπτερα που κατασκευάζουν: Στην Ελλάδα η πρώτη πτήση στο εξωτερικό του ελικοπτέρου T70 γραφει τούρκικο δημοσίευμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρώτη αποστολή στο εξωτερικό του ελικοπτέρου T70 Γενικής Χρήσης, που κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας – TAI, βρίσκεται στην Ελλάδα. Οι παραδόσεις Τ70 μόλις έχουν ξεκινήσει, όπως γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Τα ελικόπτερα Sikorsky S70 Black Hawk, τα οποία χρησιμοποιούνται ενεργά από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και τη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας εδώ και πολλά χρόνια, παράγονται τοπικά στις εγκαταστάσεις της TAI με την ονομασία T70.

Η TAI παρέδωσε συνολικά 5 ελικόπτερα T70

Παραδόθηκαν 5 ελικόπτερα. Τέθηκε σε χρήση από τη Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων, τη Γενική Διεύθυνση Δασών, τη Γενική Διοίκηση Χωροφυλακής, τη Διοίκηση Αεροπορίας και τη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων. Η TAI θα ολοκληρώσει την παραγωγή 38 ελικοπτέρων έως το 2024.

Η πρώτη αποστολή στο Εξωτερικό του Τ70 από τη Γενική Διεύθυνση Δασών ήταν η Ελλάδα. Λόγω των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα, η Τουρκία έστειλε στην Ελλάδα ειδική ομάδα αποτελούμενη από 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο. Το ελικόπτερο που απεστάλη είναι το Τ70 που παραδόθηκε στη Γενική Διεύθυνση Δασών.

Θα κατατεθεί στις ΗΠΑ αίτημα επέκτασης άδειας για το T70

Σε πρώτη φάση, σχεδιάστηκε η παραγωγή 109 ελικοπτέρων T70 Γενικής Χρήσης για 5 παραδόσεις.

Ωστόσο, το 10ετές δικαίωμα άδειας χρήσης της Τουρκίας από τις ΗΠΑ θα λήξει στο άμεσο μέλλον. Για το λόγο αυτό, η TAI θα ολοκληρώσει την παραγωγή 38 ελικοπτέρων έως το 2024. Για τα υπόλοιπα 71 ελικόπτερα, η TAI υπέβαλε αίτημα στις ΗΠΑ για παράταση της περιόδου άδειας.

Εάν το αμερικανικό Κογκρέσο εγκρίνει, ο αριθμός των ελικοπτέρων που θα κατασκευαστούν θα είναι 109.

 Προβλεπόταν η παραλαβή 22 ελικοπτέρων από τη Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων, 6 από τη Διοίκηση Αεροπορίας, 11 από τη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων, 30 από τη Γενική Διοίκηση Χωροφυλακής, 20 από τη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας και 20 από τη Γενική Διεύθυνση Δασών.

Η Γενική Διεύθυνση Δασών παραχώρησε 17 από τα ελικόπτερα προς αγορά και τα μετέφερε στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και τη Χωροφυλακή. Στο πλαίσιο αυτό, 14 από τα 17 ελικόπτερα που σχεδιάστηκε να παραχθούν για τη Γενική Διεύθυνση Δασών μεταφέρθηκαν στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και 3 στη Γενική Διοίκηση Χωροφυλακής.

Οι εταιρείες που συνδράμουν στην ολοκλήρωση του ελικοπτέρου T70

1 250

Στο πλαίσιο του έργου T70 Utility Helicopter Project,  το T70 Utility Helicopter, που αναπτύχθηκε από το ελικόπτερο S70i της Sikorsky Aircraft, υπό την κύρια ανάδοχη εταιρεία της Turkish Aerospace Industries (TUSAŞ) και των υπεργολάβων των Sikorsky, ASELSAN, TEI και Alp Aviation, θα παραδοθεί σε 5 διαφορετικούς χρήστες με μοντέλο παραγωγής με άδεια στην Τουρκία.

Στο πλαίσιο του έργου, ο κύριος ανάδοχος TUSAŞ αναφέρεται στην παραγωγή, διαδικασίες τελικής συναρμολόγησης, δοκιμές και ολοκληρωμένη υποστήριξη υλικοτεχνικής υποστήριξης όλων των κύριων μερών των ελικοπτέρων T-70, όπως καμπίνα, πιλοτήριο, κώνος ουράς, οριζόντια και κάθετη ουρά, λεπίδες κύριου και ουραίο ρότορα.

Η ASELSAN, στην ανάπτυξη και ενσωμάτωση βασικών αεροηλεκτρονικών ειδών και ανάπτυξης πιλοτηρίου ελικοπτέρων (IMAS) μαζί με τη Sikorsky.

Η ΤΕΙ, με την παραγωγή του κινητήρα T700. Η Alp Aviation, από την άλλη πλευρά, παράγει και συναρμολογεί εξοπλισμό προσγείωσης, εξαρτήματα λεπτομερειών κιβωτίου ταχυτήτων και δυναμικά μέρη.

Savunma Sanayist

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ