«Περίεργη» ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου άμυνας – κάνει λόγο για νεκρούς Γερμανούς και Πολωνούς μισθοφόρους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με έκτακτη ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τον θάνατο εκατοντάδων στρατιωτών, μισθοφόρων, εκπαιδευτών του ουκρανικού Στρατού από Πολωνία και Γερμανία.

Πρόκειται για ασυνήθιστη κίνηση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας καθώς η ανακοίνωση αφορά το “Mega” κτύπημα που έγινε στις 6 Ιουλίου στην στην Ακαδημία των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην Λβιβ.

Η καθυστερημένη ανακοίνωση, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, οφείλεται στην επιβεβαίωση του θανάτου πολλών ξένων στρατιωτών.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 800 νεκρούς και τραυματίες. Διαβάστε τι είχε αποκαλύψει στις 6 Ιουλίου το WarNews247.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι έλαβε χώρα εξαιρετικά μεγάλη έκρηξη μετά από ρωσικό χτύπημα με drone Geran-2 στην περιοχή Zhytomyr. Το κτύπημα έγινε πριν από 2 ημέρες αλλά το βίντεο διέρρευσε μόλις σήμερα. Κτυπήθηκε αποθήκη με βόμβες διασποράς.

Πύραυλοι των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σκότωσαν στο Λβιβ μεγάλο αριθμό μισθοφόρων, εκπαιδευτών και άλλων από την Πολωνία και τη Γερμανία.

Οι λεπτομέρειες του μαζικού πυραυλικού χτυπήματος που πραγματοποιήθηκε από πυραύλους κρουζ Kalibr έγιναν γνωστές μόλις σήμερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 22 Ιουλίου, οι στόχοι της αποστολής επιτεύχθηκαν με επιτυχία.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ, “οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν μια εγκατάσταση υποδομής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Λβιβ τη νύχτα της 6ης Ιουλίου.

Το κτίριο ήταν «σταθμός» ξένων μισθοφόρων και εκπαιδευτών.

Η ξαφνική επίθεση αιφνιδίασε τον εχθρό. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένα στοιχεία, μεγάλος αριθμός μισθοφόρων από την Πολωνία και τη Γερμανία που βρίσκονταν εκεί σκοτώθηκε στην Ακαδημία των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Οι αλλοδαποί φιλοξενούνταν (είχαν βάση) εντός του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Υπενθυμίζουμε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τα πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του Ρωσικού Ναυτικού.

Στην πληγείσα περιοχή βρισκόταν το 9ο εκπαιδευτικό κτίριο της ΔΙΑ, το οποίο έπαψε να υπάρχει.

Στην βάση υπήρχαν εκπαιδευτές με ειδίκευση σε τεχνικές μάχης, ανατίναξη ναρκών, δολιοφθορά και άλλες συναφείς στρατιωτικές ειδικότητες από διάφορες χώρες. Πολλοί ξένοι στρατιώτες ζούσαν στις εγκαταστάσεις.

Παράλληλα σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ:

“Στο πλαίσιο της αποτυχίας των σχεδίων κινητοποίησης και απόκρυψης των μεγάλων απωλειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, το Κίεβο έχει εντείνει τη στρατολόγηση μισθοφόρων από την Ασία, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή.

Συγκεκριμένα, μιλάμε για την Αργεντινή και τη Βραζιλία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, καθώς και τις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τους Αμερικανούς, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο Telegram.

Στις ΗΠΑ και τον Καναδά, οι δραστηριότητες πρόσληψης εντατικοποιούνται επίσης.

Το έργο εκτελείται μέσω ουκρανικών ξένων ιδρυμάτων με τη βοήθεια δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών, κυρίως της CIA και ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών που ελέγχονται από αυτήν, δήλωσε το ρωσικό στρατιωτικό τμήμα.

Από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, 11.675 ξένοι μισθοφόροι από 84 κράτη έχουν φθάσει επίσημα στη χώρα για να συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες στο πλευρό του Κιέβου, διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας.

Το ρωσικό ΥΠΑΜ σημείωσε ότι στις 30 Ιουνίου, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 4845 μισθοφόρων, 4801 μισθοφόροι διέφυγαν από την Ουκρανία. Τώρα υπάρχουν μόνο 2029 μισθοφόροι στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Προηγουμένως, οι πιο πολυάριθμες ομάδες έφτασαν από την Πολωνία (πάνω από 2,6 χιλιάδες άτομα), από τις ΗΠΑ και τον Καναδά (900 ή περισσότερα άτομα), τη Γεωργία (πάνω από 800 άτομα), καθώς και τη Μεγάλη Βρετανία και τη Ρουμανία (700 ή περισσότερα άτομα η καθεμία).

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν κατά τις ανακρίσεις αιχμαλωτισμένων στρατιωτών, οι διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν θεωρούνται υπεύθυνοι για απώλειες μεταξύ ξένων μισθοφόρων.

Η εκκένωση τραυματισμένων μισθοφόρων από την πρώτη γραμμή οργανώνεται σύμφωνα μόνο μετά την απομάκρυνση Ουκρανών στρατιωτών.

“Κανείς από την ουκρανική διοίκηση δεν τους χαρίζει τη ζωή [των μισθοφόρων] τους. Επομένως, έχουν μόνο μία επιλογή – να δραπετεύσουν από την Ουκρανία ή να πεθάνουν” αναφέρεται στο Υπουργείο Άμυνας.

Για πέμπτη συνεχόμενη μέρα ρωσικά Geran 2 επιτίθενται σε ουκρανικούς στόχους

Το βράδυ της 22ας Ιουλίου, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν εκ νέου μαζική επίθεση σε ουκρανικούς στόχους, χρησιμοποιώντας drones καμικάζι Geran-2.

Μετά τη 01:30 π.μ., οι ουκρανοί στρατιωτικοί άρχισαν να αναφέρουν συναγερμό αεροπορικής επιδρομής σε σημαντικό αριθμό περιοχών.

Η εμφάνιση των “Gerans-2” σημειώθηκε στις περιοχές Dnipropetrovsk, Χάρκοβο , Οδησσό, Νικολάεφ και Kirovograd, καθώς και στα εδάφη των περιοχών Ντονέτσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια που ελέγχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Εκρήξεις σημειώθηκαν στο Σλαβιάνσκ, στο Κραματόρσκ και στην Κονσταντίνοβκα. Υπήρξαν τουλάχιστον δύο αφίξεις στο έδαφος της επιχείρησης NKMZ στο Kramatorsk.

Η επιδρομή διήρκεσε περίπου μέχρι τις 04:00 π.μ.

warnews247.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ