Φλέγονται Εύβοια και Αίγιο: Ήχησε το 112 – Εκτός ελέγχου τα μέτωπα της φωτιάς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με τις φωτιές σε Κάρυστο και Αίγιο καθώς ήχησε το 112 ζητώντας από τους κατοίκους τεσσάρων οικισμών (σε Εύβοια) και ενός σε Αχαΐα να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.

Η αρχή έγινε με τέσσερις οικισμούς στην Κάρυστο ενώ μετά τις 19:30 ήχησε το «112» και για τον οικισμό Κάστρο στο Αίγιο.

Σύμφωνα με το KorinthosTV ο καπνός από την πυρκαγιά που μαίνεται μεταξύ Αιγίου και Διακοπτού, έχει απλωθεί μέχρι τη Νεμέα Κορινθίας, ενώ μαζί με τους καπνούς μεταφέρονται και θερμικές ουσίες (καύτρες), κάτι που κάνει την ατμόσφαιρα στην περιοχή αποπνικτική.

IMG 7188

Εκτός ελέγχου η κατάσταση και στην Κάρυστο

Τέσσερις οικισμοί εκκενώθηκαν στην Κάρυστο της Εύβοιας λόγω της φωτιάςπου ξέσπασε στην περιοχή την Κυριακή.

Το 112 ήχησε ζητώντας από τους κατοίκους στους οικισμούς Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Την ίδια ώρα σε τρία μέτωπα αναπτύσσεται η φωτιά στην Κάρυστο ενώ την ίδια στιγμή δύο Canadair αλλά κι άλλα εναέρια μέσα προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες.

Στη δασική περιοχή στο Πλατανιστό της Καρύστου εξερράγη αρχικά η φωτιά και πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις δημιουργώντας τρία μέτωπα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρύστου κ. Ραβιόλο που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «από τα τρία μέτωπα, το ένα είναι πολύ επικίνδυνο. Κατευθύνεται προς το οικισμό Ποτάμι ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι» όπως χαρακτηριστικά είπε για να συμπληρώσει πώς «όλη η περιοχή είναι μέσα στους καπνούς και είναι πολύ δύσκολα».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν εναέρια μέσα ωστόσο έκανε έκκληση για περισσότερες εναέριες και επίγειες δυνάμεις για να προλάβουν το μέτωπό της φωτιάς που κινείται απειλητικά προς τον οικισμό Ποτάμι.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά

«Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη αυτή τη στιγμή. Έχει πάρει πολλές εστίες, πάνω από 10, σε ακτίνα περίπου 5 χιλιομέτρων», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Λευτέρης Ραβιόλος. «Κάνω έκκληση, μόνο με εναέρια μέσα αν μπορέσουμε μέχρι τη δύση του ήλιου να την περιορίσουμε, γιατί η κατεύθυνση της φωτιάς είναι να βγει στην Κάρυστο», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρύστου κ. Ραβιόλο, «από τα τρία μέτωπα, το ένα είναι πολύ επικίνδυνο. Κατευθύνεται προς τον οικισμό Ποτάμι ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι» όπως χαρακτηριστικά είπε στο ΑΠΕ για να συμπληρώσει πώς «όλη η περιοχή είναι μέσα στους καπνούς και είναι πολύ δύσκολα».

ieidiseis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ