Ο πανάριστος επιτελικός 4 χρόνια στην πρωθυπουργία δεν έμαθε από τα λάθη…

ΚΑΙ … ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΙΧΘΗΤΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται σε όλη την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες είναι μια υπενθύμιση της ανάγκης να ενισχύσουμε την πυροπροστασία. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση δεν έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και ότι δεν έχει κάνει αρκετά για να προστατεύσει τους πολίτες και το περιβάλλον από τις πυρκαγιές.

Του Νίκου Νικολόπουλου

Κάθε χρόνο καίγεται η Ελλάδα απο δυνατούς ανέμους σε συνδυασμό με τους καύσωνες.Το επιτελικό κράτος δεν αναγνωρίζει ευθύνη κυβερνητική , πολιτικη ,  υπηρεσιακή  για τον άφατο όλεθρο οικιών, δασών και ζώων ;

Το ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ δεν βαθμολογείται για τις βιβλικές καταστροφές και για όσα δεν έκανε τέσσερα χρόνια που έχει αναλάβει την εξουσία, σχετικά με την λήψη μέτρων πυροπροστασίας;Ανικανότητα η εγκληματική παράλυση συμβαίνει όταν η φωτιά πρωτοπαρουσιάστηκε στις 12 το μεσημέρι και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα, επιχείρησαν μετα τις 2μ.μ και όταν η καρδιά της πυρκαγιάς ήταν δίπλα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας οπου βρίσκονται τα πυροσβεστικά αεροσκάφη;  Γιατί άργησαν τόσον πολύ όταν εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν άλλα μέτωπα γιατί δεν έπρεπε να επιχειρήσουν 40 πυροσβεστικά αεροπλάνα;

Κράτος ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ που δεν κάνει το αυτονόητο άμεσα και με κοντά τέσσερις χιλιάδες κενές θέσεις πυροσβεστών, που δημιουργει χιλιάδες επιπλέον θέσεις μετακλητών στα γραφεία  υπουργών κλπ αιρετών , είναι κράτος για κλάματα …

Κράτος ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ που μέσα στους καύσωνες και με αναμενομενες πυρκαγιές αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο το τραγικά υποστελεχωμένο πυροσβεστικο σώμα και «δανείζει» προσωπικό , στο επίσης τραγικά υποστελεχωμένο ΕΚΑΒ !

ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ που ενώ καλως αγοράζει πολεμικά αεροσκάφη δεν αγοράζει πυροσβεστικά αεροπλάνα είναι επόμενο με τη πρώτη μεγάλη πυρκαγιά εν μέσω καύσωνος να γίνει η Ελλάδα στάχτες και εκείνο να θυμίζει ιλαροτραγωδία.

Πλήρης κατάρρευση του μύθου «ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ» μετα τη νεα βιβλική καταστροφή και τις συνεχείς  καταγγελίες που πέφτουν βροχή για το ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ που επικρατεί .

ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ είναι ανύπαρκτο και αναδείχθηκε για ακόμη μια φορά η τραγική ανεπάρκεια, οργάνωση και η έλλειψη συντονισμού του με τους οργανισμούς τοπικής  Αυτοδιοίκησης ,τους  αρμοδίους φορείς , τις υπηρεσίες , το στρατό , τους εθελοντές  κ.α.

Έγινε κουβέρτα το δεν κάηκαν ανθρωποι για να κουκουλώνει ακόμα και την εκκένωση οικισμών με χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες χωρίς μια στοιχειώδη οργάνωση , χωρίς προετοιμασία … με αποτέλεσμα το επικίνδυνο μποτιλιάρισμα με ουρές χιλιομέτρων , όπου ήταν πιθανόν να επαναληφθούν τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι αφου δεν υπήρχε κανένα αντιπυρικό σχέδιο οργανωμένης εκκένωσης .

 Εκατοντάδες είναι οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και οι ανακοινώσεις με τις οποίες διαχρονικά παροτρύνουμε και απαιτούμε από το κράτος , την πολιτεία , την υπεύθυνη κυβέρνηση , να φτιάξει τους δασικούς δρόμους, τις αντιπυρικές ζώνες, να βάλει υδατοδεξαμενές, συστήματα πυρανίχνευσης, να προβλέψει έκτακτες περιπολίες, να καθαρίσει τα οικόπεδα από τη ξερή φυτική ύλη, να υπογειοποιήσει καλώδια της ΔΕΗ κα … Ποτε δεν απάντησαν στο ξεροκέφαλο ερώτημα γιατί  δεν διανοίγονται αντιπυρικές ζώνες κάθε χειμώνα;  Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα έχει επανειλημμένα ζητήσει από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την ενίσχυση της πυροπροστασίας, αλλά ούτε αυτό ούτε τα παρόμοια αιτήματα δεν έχουν γίνει δεκτά.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή και να προστατεύσει τους πολίτες από τις συνέπειές της. Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα ζητά από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα τα ακόλουθα μέτρα:

Να ενισχύσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις με προσωπικό και εξοπλισμό.
Να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα πρόληψης των πυρκαγιών, το οποίο θα περιλαμβάνει την καθαριότητα των δασών, την ενημέρωση των πολιτών για τους κινδύνους των πυρκαγιών και την ανάπτυξη ενός συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης.
Να δημιουργήσει ένα σύστημα αποκατάστασης των περιοχών που έχουν πληγεί από πυρκαγιές, το οποίο θα περιλαμβάνει την αναδάσωση, την αποκατάσταση των υποδομών και την παροχή βοήθειας στους πληγέντες.

Ο αρχηγός των ΑΡΙΣΤΩΝ πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά :  «Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατό» – «Φωτιές είχαμε και θα έχουμε»!

Αυτό μπορεί και για τούτο ο λαος μόνον το ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ μπορει να ελπίζει … παρ’οτι μετεκλογικά πριν λίγες ημέρες ο ίδιος  αρχιεπιτελικός  έταζε  «κοσμογονία» στην πυροπροστασία με «κουλτούρα εκκενώσεων» υποστηρίζοντας ότι :  «Εχουμε προχωρήσει και έχουμε υλοποιήσει έναν πολύ μεθοδικό σχεδιασμό για την αντιπυρική περίοδο»!  Δυστυχώς ούτε με πορδες αυγά βάφονται ούτε με Μητσοτακικες επικοινωνιακές παπάντζες αντιμετωπίζονται οι πυρκαγιές που μαίνονται στην Ελλάδα και είναι μια τραγωδία. Είναι μεν σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτές οι πυρκαγιές είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής αλλά αφετέρου ότι πρέπει να κάνουμε πάρα πολλά και ακόμα περισσότερα για να την αντιμετωπίσουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ