Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ασκληπιείο Ρόδου: Περικύκλωσε το χωριό – Κάηκαν τρία σπίτια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματική τροπή έχει πάρει η αναζωπύρωση στο χωριό Ασκληπιείο της Ρόδου, καθώς η φωτιά έκαψε σπίτια και χρειάστηκε η επέμβαση των αστυνομικών για να εκκενωθεί το χωριό. Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στο νησί των Ιπποτών, καθώς οι άνεμοι στην περιοχή συνεχώς αλλάζουν. Σε κατάσταση σοκ οι κάτοικοι.

Σε πανικό οι κάτοικοι στο Ασκληπιείο στη Ρόδο με τον «εφιάλτη» της πύρινης λαίλαπας να έχει μπει σε αυλές σπιτιών ενώ ακούγονται και εκρήξεις. Αλλάζουν διαρκώς οι άνεμοι στο σημείο, και οι φλόγες ζώνουν Γεννάδι και Βάτι. Όπως είπε κατά την ενημέρωση της Πυροσβεστικής το πρωί της Δευτέρας (24/7) ο κ. Βαθρακογιάννης: «Όλες οι δυνάμεις επιχειρούν. Στη Ρόδο είναι σε εξέλιξη μεγάλη αναζωπύρωση κοντά στον οικισμό Ασκληπιείο» διευκρινίζοντας ότι η κατεύθυνση του ανέμου είναι νότια. «Για την αντιμετώπισή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις» ανέφερε περιγράφοντας αναλυτικά τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας. Σημιεώνεται ότι, πυροσβέστες και εθελοντές συνέχισαν όλη τη νύχτα τη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Ρόδο, ενώ από νωρίς το πρωί της Δευτέρας έχουν ενταθεί, για έβδομη ημέρα, οι προσπάθειες και από αέρος. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, δύο μέτωπα κινήθηκαν στο χωριό Ασκληπιείο και ένα τρίτο ανατολικά ανάμεσα σε Μάσαρη και Μαλώνα, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώνονταν διαδοχικά σε πολλά σημεία ανάμεσα σε Απόλλωνα και Πλατάνια, που επίσης αντιμετωπίστηκαν από τις ομάδες δασοπυρόσβεσης.Το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει κινηθεί ανατολικά, προς Μαλώνα και Μάσαρη, χωρίς ωστόσο να απειλούνται οι οικισμοί. Όλο το βράδυ επιχειρούσαν 266 πυροσβέστες με 55 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 4 έως 5 μποφόρ ενώ οι θερμοκρασίες και σήμερα θα είναι ιδιαίτερα υψηλές.
Οι φλόγες ζώνουν Γεννάδι και Βάτι- Αναμένεται άμεση εκκένωση των δύο χωριών

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταστη με τις πυρκαγιές στη Νότια Ρόδο, καθώς τα δύο μέτωπα της φωτιάς έχουν ζώσει αυτή τη στιγμή Γεννάδι και Βάτι. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται άκρως επικίνδυνη και για τον λόγο υατό ολόκληρη η δύναμη της πυροσβεστικής και μεγάλο πλήθος εθελοντών έχει παραταχθεί στα δύο μέτωπα επιχειρώντας να τα ανακόψει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ