Γερμανία: Άτακτη υποχώρηση των χριστιανοδημοκρατών μετά τις δηλώσεις για ενδεχόμενη συνεργασία με το AfD!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γερμανία, η δημοσκοπική άνοδος της άκρας δεξιάς που ακούει στο όνομα Εναλλακτική, συνταρράσει τους Χριστιανοδημοκράτες. Το νυν και αμφιλεγόμενο αφεντικό του γερμανικού CDU, Μερτς, αναγκάστηκε εντός ωρών να υποχωρήσει και πάλι άτακτα μετά από δηλώσεις του γύρω από το AfD.

Μετά τις δηλώσεις του Φρίντριχ Μερτς για πιθανή συνεργασία του CDU με το AfD, πολλές φωνές του κόμματός του απείλησαν με αποχώρηση. Ο Μερτς νιώθει παρεξηγημένος και τώρα θέλει να ξεκαθαρίσει τις δηλώσεις του. Τώρα, πάλι αποκλείσει τη συνεργασία μεταξύ του κόμματός του και του AfD σε δημοτικό, τοπικό και ομοσπονδιακό επίπεδο. Νωρίτερα ανέφερε ότι σε δημοτικό επίπεδο, τα δημοκρατικά εκλεγμένα στελέχη του AfD πρέπει να αντιμετωπίζονται πιο ρεαλιστικά. Η δήλωση έτυχε ευρείας απόρριψης, μεταξύ άλλων στην ίδια την Ένωση. Πολλοί πήραν τον λόγο και ζήτησαν από τον Μέρτς να διορθώσει γρήγορα τη θέση του, όπως και έγινε σήμερα.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σόντερ επίσης επιβεβαίωσε εκ νέου ότι το κόμμα του απορρίπτει οποιαδήποτε συνεργασία με το AfD, ανεξαρτήτως πολιτικού επιπέδου, γιατί είναι αντιδημοκρατικό, ακροδεξιό εξτρεμιστικό και διχάζει την κοινωνία μας, όπως έγραψε στο Twitter.

IMG 7254

ΔΗΜΟΦΙΛΗ