49χρονος υπάλληλος του Δήμου Καλλιθέας, κατέρρευσε την ώρα που άνοιγε τις πόρτες της παιδικής χαράς – Έσβησε απο θερμοπληξία είπαν οι γιατροι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ και θρήνο έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας 49χρονος εργαζόμενος στον Δήμο Καλλιθέας κατέρρευσε και έπεσε νεκρός με συμπτώματα θερμοπληξίας.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε παιδική χαρά της περιοχής, όταν ο 49χρονος πήγε να ανοίγει τον χώρο των εγκαταστάσεων, στις 16:45.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Μάνου Μεϊμαράκη για το kallitheaonline.gr, ο εργαζόμενος ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, κατέρρευσε στην προσπάθειά του να ανοίξει το λουκέτο. Άμεσα, κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και στο σημείο έφτασε δικυκλιστής διασώστης και ένα περιπολικό της ΕΛΑΣ.

Παρά τις προσπάθειες του διασώστη να επαναφέρει τον 49χρονο με ΚΑΡΠΑ και απινιδωτή, για τον άτυχο άνδρα ήταν ήδη αργά. Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν ήδη νεκρός και ότι είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή λόγω θερμοπληξίας. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής θα ρίξουν «φως» στα αίτια θανάτου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο 49χρονος Μ.Δ., πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, κατά το παρελθόν εργαζόταν ως κηπουρός του δήμου Καλλιθέας. Μάλιστα, εν ώρα εργασίας είχε προσβληθεί από μια σοβαρή μόλυνση με αποτέλεσμα να μείνει τυφλός από το ένα του μάτι.

Toν έστειλαν σε άλλο πόστο ενώ αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Έπειτα, έλαβε μετάθεση ως φύλακας στο γκαράζ του δήμου Καλλιθέας όπου ο εργαζόμενος, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα και με την καρδιά του, βρισκόταν σε χώρο κοντά στο ιατρείο. Ωστόσο πριν από δύο μήνες, απομακρύνθηκε από αυτή τη θέση και να μετακινήθηκε στο πάρκο Δαβάκη για να ανοιγοκλείνει την παιδική χαρά.

Άγνωστο παραμένει το ποιος έδωσε εντολή για την μετάθεση του 49χρονου από τη θέση του γκαράζ στις παιδικές χαρές, ενώ ήδη είχε προβλήματα υγείας που ήταν γνωστά. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε να ανοιγοκλείνει τις βαριές πόρτες και μάλιστα με υψηλές θερμοκρασίες, εν μέσω καύσωνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να γίνει αυτεπάγγελτη δίωξη καθώς ο 49χρονος ανήκε σε ευπαθή ομάδα και δεν επιτρεπόταν να εργάζεται υπό συνθήκες καύσωνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ