Τα αμερικανικά ΜΜΕ προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για αλλαγή στάσης στο ουκρανικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ οι Αμερικανοί αποσπάστηκαν με την Barbie το Σαββατοκύριακο, τα συστημικά ΜΜΕ άλλαξαν αθόρυβα την αφήγησή τους για την Ουκρανία.

Ο φιλοδυτικός αναλυτής, στρατηγός Kellogg, περιγράφει λεπτομερώς πώς η αντεπίθεση της Ουκρανίας «δεν πάει καλά». Παραδεχόμενος ότι η Ουκρανία δεν είχε ποτέ το Ανθρώπινο δυναμικό ή οποιαδήποτε αεροπορική υποστήριξη, που θα χρειάζονταν και τα δύο για μια επιτυχημένη επίθεση.

Ο Kellogg παραδέχεται ουσιαστικά ότι το ΝΑΤΟ έστειλε την Ουκρανία σε σίγουρη ήττα, χωρίς τους επαρκείς πολλαπλασιαστές μάχης που απαιτούνται για τη διεξαγωγή μιας επίθεσης. Ήταν αυτοκτονία. Εντελώς ενάντια στο βασικό πρωτόκολλο μάχης των ΗΠΑ για να εμπλακούν σε τέτοια μειονεκτική θέση. Η επιβεβαίωση της αντεπίθεσης ήταν μια πολιτική κίνηση, όχι μια τακτική.

Ο Kellogg στη συνέχεια θεωρεί ότι η Δύση και οι ΗΠΑ θα δουν την εικόνα τους να φθίνει  και θα πρέπει να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με αυτήν την αποτυχία. Θα πρέπει είτε να κλιμακώσουν είτε να ασχοληθούν με τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, γιατί αυτός ο πόλεμος έχει ουσιαστικά τελειώσει. Παραδέχεται ότι ένας πόλεμος φθοράς ευνοεί τη Ρωσία.

Και μετά χρησιμοποιεί το νέο αφήγημα για να περιγράψει την αποτυχία της Ουκρανίας, το «αδιέξοδο».

Και αυτός ακριβώς ο όρος, δείχνει ότι υπάρχει μία στροφή, προκειμένου η αμερικανική κοινή γνώμη να προετοιμαστεί και ο Ζελένσκι να πιεστεί για κάποια ειρηνευτική συμφωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ