Λιβύη: Ιταλοί στρατιωτικοί εκπαίδευσαν Λίβυους Συνοριοφύλακες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χθες, Κυριακή, ολοκληρώθηκαν τέσσερα μαθήματα εκπαίδευσης στο Κέντρο Εξειδικευμένης Εκπαίδευσης της Συνοριακής Φρουράς, τα οποία εποπτεύονταν από εκπαιδευτικά πληρώματα της Ιταλικής Στρατιωτικής Αποστολής Υποστήριξης στη Λιβύη.

Το Τμήμα Ηθικής Καθοδήγησης του Λιβυκού Στρατού ανέφερε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ότι τα μαθήματα που απευθύνονταν στους συνοριοφύλακες είναι μέρος των προγραμμάτων της Ιταλο-Λιβυκής Στρατιωτικής Επιτροπής.

Τα μαθήματα περιελάμβαναν ειδικότητες στον τομέα της ναυσιπλοΐας, προχωρημένης τοπογραφίας, μάθημα σύλληψης και επιθεώρησης, μάθημα αναγνώρισης αξιωματικών και μάθημα αναγνώρισης υπαξιωματικών.

 Με την ευκαιρία, πραγματοποιήθηκε τελετή λήξης παρουσία του αρχηγού της ιταλικής αποστολής υποστήριξης στη Λιβύη, του βοηθού αρχηγού του επιτελείου της Συνοριακής Φρουράς, υπό την ιδιότητά του ως μέλους της Λιβυκής Στρατιωτικής Επιτροπής, του διοικητή του Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης της Συνοριακής Φρουράς, του διοικητή του Τμήματος Εκπαίδευσης της Συνοριακής Φρουράς, ενός υπαλλήλου της ομάδας εκπαίδευσης συνόρων.

Στην ομιλία του, ο διοικητής του κέντρου εξήρε τις προσπάθειες των πληρωμάτων εκπαίδευσης για την ανύψωση του επιπέδου εκπαίδευσης του προσωπικού της Συνοριακής Φύλαξης.

Ο αρχηγός της Ιταλικής Στρατιωτικής Αποστολής Υποστήριξης στη Λιβύη επιβεβαίωσε τη δέσμευση της αποστολής για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων προγραμμάτων εκπαίδευσης, επισημαίνοντας την επιτυχία που επιτεύχθηκε από αυτά τα μαθήματα και τη σημασία τους για την αύξηση του επιπέδου εκπαίδευσης του προσωπικού της Συνοριακής Φρουράς.

Στους συμμετέχοντες στα προαναφερόμενα μαθήματα διανεμήθηκαν πιστοποιητικά αποφοίτησης, σημειώνει το λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ