Ο Πάνος Αβραμόπουλος Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αττικής, με τον Γιάννη Σγουρό !

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο πλαίσιο ενός διαλόγου αρχών για την αυτοδιοίκηση, συνα-ποφασίσαμεμε τον ευπρεπή Γιάννη Σγουρό, να είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα, του συνδυασμού «Αττική ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση».

9k=

Η αυτοδιοίκηση αποτέλεσε διαχρονικά τον κορυφαίο αναπτυξιακό τελεστή της ελληνικής κοινωνίας και διοχέτευσε προς την κεντρική διοίκηση, όλες τις δημιουργικές της δυνάμεις, για να συνδράμει την πατρίδα μας, στην κοινωνική, πολιτισμική και αναπτυξιακή της ανασυγκρότηση. Από τα ιστορικά Αμπελάκια στα χρόνια της τουρκοκρατίας,  που ήταν «πρώτα στα άρματα, στα γρόσια και τα γράμματα», έως τις μέρες μας, των Ελλήνων οι Κοινότητες, υπήρξαν ο κορυφαίος μας, αναπτυξιακός πόλος, αλλά και ο ιμάντας μεταφοράς, προβολής και διάσωσης της πολιτισμικής μας ιδιοπροσωπίας.

Διαπνεόμενος από αυτές τις σκέψεις και αξίες, μπαίνω στην μάχη της Περιφέρειας Αττικής, της μεγαλύτερης εκλογικές περιφέρειας της χώρας, με τον ευπρεπή, εργώδη και οραματικό Γιάννη Σγουρό και με την παράταξή του «Αττική ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση» – που συνέδεσε το όνομά του, με το πολιτικό ήθος, την αξιοπρέπεια, αλλά και τις μεγάλες αυτο-διοικητικές παρεμβάσεις στην Αττική – προκειμένου να συνδράμω με τις δυνάμεις μου, την μεγάλη του προσπάθεια, της κοινωνικής και πολιτισμικής της ανασυγκρότησης.

Ο ευπρεπής Γιάννης Σγουρός, με το δικαιωμένο, οραματικό έργο του, που είναι διάστικτο σε κάθε γωνιά και κομμάτι της αττικής γής, αλλά και με την αληθινή αγάπη του για αυτήν, που είναι στάση ζωής μέσα από την βιοτροπία του, εγγυοδοτεί ότι μπορεί να βοηθήσει την Περιφέρεια Αττικής, να κάνει αλλαγή παραδείγματος και να την επανατροχιοδρομήσει  με όλο το άξιο στελεχιακό του δυναμικό και πάλι, στη λεωφόρο της ευημερίας.

Στρατεύομαι και εγώ κοντά του ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος του Κεντρικού Τομέα Αττικής και καλώ όλους τους σκεπτόμενους και δημοκρατικούς πολίτες της, να μας στηρίξουν για να γυρίσουμε ΜΑΖΙ σελίδα και να καταστήσουμε και πάλι την Περιφέρεια, κοιτίδα δημιουργίας,  ανάπτυξης, αλληλεγγύης και πολιτισμού.

ΜΑΖΙ λοιπόν με τον οραματικό αυτοδιοικητικά Γιάννη Σγουρό, για την Περιφέρεια Αττικής,

της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης και του πολιτισμού !

Με αγάπη

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων

M.Sc Δ/χος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π, Συγγραφέας

www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Αθήνα, 25-7-23

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Πάνος Αβραμόπουλος είναι ένα έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος και γνωρίζει καλά την πολιτισμική ταυτότητα της Αθήνας. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 και του 2014, με 2.384 και 2.121 σταυρούς αντίστοιχα, ήταν εκλέξιμος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, αλλά έχασε την έδρα λόγω του εκλογικού συστήματος.

Γεννήθηκε στην Γαστούνη της Ηλείας το 1968 και μεγάλωσε στην Κυψέλη, όπου και κατοι-κεί. Τελείωσε το 30-ο Λύκειο Αθηνών- Κυψέλη. Είναι M.Sc. Δ/χος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π., συγγραφέας. Ενώ έχει τελειώσει με άριστα και μονοετή κύκλο σπουδών στο ΕΚΠΑ, με αντικείμενο το marketing και την επικοινωνία. Μέλος του Τ.Ε.Ε., της Ε.Π.Υ. και της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.).

Διετέλεσε Μηχανικός Λογισμικού, μεγάλων εταιρειών Πληροφορικής και Ενέργειας. Μετα-ξύ άλλων Project Leader – Διευθυντής Εκπαίδευσης στην Intrasoft και Intracom, στο  μεγα-λύτερο έργο Πληροφορικής στην Ελλάδα ΟΠΣ-ΙΚΑ (Μηχανογράφηση ΙΚΑ). Από το 2020 με τον 13Κ/2017 Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, διορίστηκε ως Μηχανικός Πληροφορικής στην ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων).

Ως συγγραφέας αρθρογραφεί πολιτικές αναλύσεις, ιστορικά και πολιτισμικά δοκίμια στα sites : real.gr, enikos.gr, politisonline.com, olympia.gr, fimotro.gr, αλλά και δοκίμια για την Ορθοδοξία στο Διεθνές Εκκλησιαστικό Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» και στο pemptousia.gr. Στον έντυπο τύπο γράφει το «Πανόραμα του Ελληνικού Κινηματογράφου» κάθε Σάββατο στην εφημερίδα «Παρασκήνιο», ενώ διετέλεσε συνεργάτης των περιοδικών  κύρους πολιτι-κού προβληματισμού, «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» (Λιβάνης), «ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» (Παπαζήσης), κ.α. Εδώ και τρία χρόνια διατηρεί Ραδιοφωνική Εκπομπή, στον pemptousia.fm, για την Ορθοδοξία και τον Πολιτισμό, ενώ είχε και Τηλεοπτική Εκπομπή στην pemptousia.tv  με αντικείμενο την ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα της Αθήνας.

Το συγγραφικό του έργο εκτείνεται σε πολλές ενότητες του γραπτού λόγου, όπως πολιτικά δοκίμια, ιστορικά μελετήματα, κείμενα αισθητοκριτικού χαρακτήρα, αθηναιογραφία κ.α. Διετέλεσε Σύμβουλος Τύπου, του τ. υπουργού κ-ου Στέλιου Παπαθεμελή . Στο φάσμα του πολιτικού δοκιμίου έχει γράψει τα βιβλία: «ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» και «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ». Μελέτη στην οποία επιχειρεί μια πανοραμική κάτοψη σε όλα τα μείζονα ιστορικά μας ορόσημα, απο την Α΄ Εθνική Συνέλευση της Τροιζή-ναςτο 1827, μέχρι τις μέρες μας.  Στο πεδίο της Αθηναιογραφίας, έχει γράψει το βιβλίο «ΑΘΗΝΑ, ζαφειρόπετρα…», με αντικείμενο την ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα της Αθήνας, για το οποίο προσκαλείται και μιλάει πολλές φορές, στην επιτυχημένη εκπομπή «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ», του Χρήστου Βασιλόπουλου. Στο επιστημονικό πεδίο έχει γράψει 25 (είκοσι πέντε) βιβλία με αντικείμενο τα Μαθηματικά και τη Φυσική.

Η ιστοσελίδα του είναι :  www.panosavramopoulos.blogspot.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ