Άδικη και Ανασφαλής «Δημοκρατία»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστα Δημ Χρονόπουλου

Στις αρχές Ιουλίου του 2023 οι δύο γιοί του πρώην Βασιλιά Κωνσταντίνου, έδωσαν σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Εκεί διευκρινίστηκαν ορισμένα ζητήματα πάνω στα οποία υπάρχει σύγχυση:
– Το επίθετο : Γκλύξμπουργκ.
Αυτό είναι τοπωνύμιο (κάστρου) και όχι επώνυμο.
Οι Βασιλείς δεν έχουν επώνυμο.
Υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε τοπωνύμια που συνοδεύουν ένα οικόσημο /βασιλικό οίκο / δυναστεία και σε επίθετο συγκεκριμένου προσώπου.
Συνεπώς η συνειδητή, παραπλανητική, «προσβλητική» , αυθαίρετη ονοματοδοσία : «Γκλύξμπουργκ» είναι απορριπτέα ως ανυπόστατη. Βέβαια οι «Αντιβασιλικοί» (Αριστεροί και όχι μόνον) εμμένουν στη χρήση του … «επιθέτου» θεωρώντας ότι μειώνουν τον πρώην (σ.σ και όχι «τέως» όπως κακώς λέγεται και γράφεται) και την οικογένειά του. Απόδειξη δεν αποτελούν μόνον τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα /ιστορικές αναφορές των δύο, αλλά τα όσα α δ ι α μ φ ι σ β ή τ η τ α αναγράφονται στην απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας μας 4575 /1996 που πιστοποιεί ότι : «Ο τέως έκπτωτος Βασιλιάς των Ελλήνων σ τ ε ρ ε ί τ α ι ε π ω ν ύ μ ο υ , γιατί οι Βασιλιάδες ΔΕΝ είχαν επώνυμο…… . Η ονομασία «πρώην Βασιλιάς» αναφέρεται για να προσδιοριστεί η ταυτότητα του Κωνσταντίνου». Τι άλλο θέλουν οι θλιβεροί μυρηκάζοντες το «Γκλύξμπουργκ» για να σταματήσουν επιτέλους να αυτογελοιοποιούνται ;.
– ΟΙ Παύλος και Νικόλαος δεν ζητούν /επιδιώκουν την διεκδίκηση θρόνου. Εκείνο που –όπως δήλωσαν – επιθυμούν, είναι η Ε λ λ η ν ι κ ή Ι θ α γ έ ν ε ι α – την οποία είχαν και τους την αφαίρεσαν (!), και την δυνατότητα να υπηρετήσουν στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, επειδή αισθάνονται και είναι Έλληνες !. Αναρωτιέμαι : Γιατί αυτό τους το αρνείται η ανασφαλής /περιδεής /κομματοκρατούμενη «Δημοκρατία»
μας; . Βάσει ποιάς λογικής, ηθικής, πατριωτισμού; . Δεν είναι Έλληνες;. Δεν μετέχουν της ημετέρας Παιδείας;.

Δεν μεγάλωσαν με ελληνικές αρχές και αγάπη για την Ελλάδα;. Τι ακριβώς –ως παιδιά και μετέπειτα -, διέπραξαν εις βάρος της Πατρίδας μας;. Την διέσυραν διεθνώς;. Υποκίνησαν ανατρεπτικά κινήματα ή αντίθετα μιλούσαν και στήριζαν όπου και όποτε μπορούσαν την Ελλάδα μας;. (Σ.Σ Όταν ορισμένοι άθλιοι ελληνόφωνοι πολιτικάντηδες καταφέρονται εναντίον της και όταν γελοίοι «τρελοί» καλλιτέχνες –και όχι μόνον – μετέρχονται κάθε θεμιτού και αθέμιτου μέσου για να αποφύγουν να στρατευτούν και να υπηρετήσουν την Πατρίδα;. Όταν δίνουν ιθαγένεια όχι μόνον σε δικούς μας που κάποτε αρνήθηκαν την νομιμότητα (sic) και έφυγαν εκτός Ελλάδας (και στα παιδιά τους), σε αλλοδαπούς …… ποδοσφαιριστές /αθλητές που ελληνοποιούνται χάριν ευτελών σκοπιμοτήτων , γιατί να την αποστερηθούν οι γιοί του Κωνσταντίνου ο οποίος θυσίασε με την αντίστασή του τον θρόνο του;.
Είναι χρέος –το οποίο κακώς δεν επιτέλεσαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις – να ανταποκριθεί η παρούσα Κυβέρνηση στο αίτημά τους, και να αγνοήσει το Π.Κ (=Πολιτικό Κόστος). Αν σκεφτεί πιο έξυπνα θα διαπιστώσει πως όχι μόνον δεν θα χάσει ψήφους, αλλά θα κερδίσει ένα περίπου 30% ψηφοφόρους που συμπαθεί τον θεσμό της Βασιλείας. Ας μην παραθεωρείται το γεγονός ότι το 1/3 των Ελλήνων στο Δημοψήφισμα του 1974, τάχθηκε υπέρ του Βασιλικού θεσμού παρά το unfair του τρόπου διεξαγωγής του. (Σ.Σ Σήμερα δεν γνωρίζω το ποσοστό τους. Αλλά αν κάποια –γενναία- Κυβέρνηση /τολμιτίας , επιχειρούσε την διεξαγωγή ενός Δημοψηφίσματος με το ερώτημα «ΝΑΙ ή ΌΧΙ» στην Βασιλευόμενη Δημοκρατία, θα μαθαίναμε και , πιθανώς, να μέναμε έκπληκτοι).
– Αλήθεια πότε επιτέλους, θα καταπίνουμε την κάμηλο και θα διυλίζουμε τον κώνωπα; Τι είδους … Αντιδημοκρατικοί …. Δημοκράτες υποκριτές έχουμε καταντήσει;. Θέλουμε ΝΑΙ ή ΌΧΙ συναίνεση , ομοψυχία , ενωμένο τον Ελληνισμό ή την κομματική παρεούλα εκάστου να ρυθμίζει καταστάσεις με γνώμονα το «διαίρει και διαφέντευε» – το «βασίλευε» καταργήθηκε γιατί μας … προσβάλλει.
Έχουμε άραγε συνειδητοποιήσει το γελοίο του πράγματος και το φαιδρό της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς μας;. Περάσαμε, δια πυρός και σιδήρου, παγκοσμίων πολέμων, αλλά και εμφυλίων αλληλοσπαραγμών. Όμως –ακόμη – δεν συνειδητοποιήσαμε τα αυτονόητα όπως το ότι :
• Είμαστε μια χούφτα ανθρώπων, μια κουκίδα στον χάρτη.
• Υπάρχουν πολλοί επίδοξοι ανθέλληνες («φίλοι», Λυκόφιλοι, παραδοσιακοί εχθροί) οι οποίοι θέλουν τον αφανισμό ή την υποδούλωση της χώρας μας.

• Δεν έχουμε την πολυτέλεια ανόητων και εθνοβόρων αντιπαλοτήτων και αλληλοεξοντωτικών διχασμών.
• Χωριστά δεν θα πάμε πουθενά πέρα από τα μισητά πάθη, την αυτοκαταστροφή μας.
• Αρκετά. Ας τελειώνουμε επιτέλους με την κομμματική τύφλωση που μας οδηγεί κατά κρημνόν.
• Η Ελλάδα, η Πατρίδα μας, ανήκει –εξ αδιαιρέτου και όχι κατά κομματικό ή ιδεοληπτικό τεκμήριο ή τιμάριο – σε όλους μας.
Αν αυτό το κατανοήσουμε και χαλιναγωγήσουμε τον εγγενή φθόνο και διχασμό μας , τότε ενδέχεται να προχωρήσουμε μπροστά. Να διατηρήσουμε τη συνέχεια του Ελληνισμού !.
• Οι αποκλεισμοί –των μη αρεστών, για οποιοδήποτε λόγο – προσώπων, δεν βλάπτει μόνον αυτά, αλλά όλους μας συνολικά.
• Η περίφημη «λήθη» , που τόσο υποκριτικά υμνολογείται , δεν υλοποιήθηκε ποτέ δυστυχώς, και δεν έγινε αποδεκτή από όλους (ακόμη και εκείνους που κάποτε – την ζήτησαν και –καλώς – τους δόθηκε). Απόδειξη πως πολλοί από αυτούς μεταλλάχτηκαν –ανεπίτρεπτα σε ……λωτοφάγους , οι οποίοι δεν θέλουν να λησμονήσουν, ούτε να συμβιώσουν με άτομα και παρατάξεις διαφορετικής ιδεολογίας!….

ΥΓ Σκέπτομαι (όχι ως φιλοβασιλικός ή αντιβασιλικός) πως αν αύριο ένα ή περισσότερα κόμματα – μακάρι όλα – καθώς και το σύνολο των ΜΜΕ ζητούσε από την Κυβέρνηση να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα των δύο (αδικημένων) Ελλήνων, πόσο ανθρώπινο , δημοκρατικό, ελληνόπρεπο άλμα εξύψωσης θα επιτυγχάναμε !!!.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ