Πυρκαγιές σαρώνουν και την Αλγερία, πάνω από 30 οι νεκροί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καθώς  οι πυρκαγιές κατέστρεψαν μεγάλο αριθμό σπιτιών και καταστημάτων, οι πυροσβέστες εξακολουθούν να αγωνίζονται σήμερα (Τρίτη) για να σβήσουν τις βίαιες φωτιές που έπληξαν τη βόρεια και την ανατολική Αλγερία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 34 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 10 στρατιώτες, από προχθές, γράφει αραβικό δημοσίευμα.

«Μέχρι τις 8:30 π.μ. σήμερα (07:30 GMT), έχουν απομείνει μόνο 15 από τις 97 πυρκαγιές που έχουν δηλωθεί», δήλωσε σήμερα ο  Καρίμ Μπελχάφσι, αξιωματούχος των μέσων ενημέρωσης στην Πολιτική Προστασία. Μεταξύ αυτών που μαίνονται είναι δύο πυρκαγιές στην Bejaia, την πολιτεία που έχει πληγεί περισσότερο από τις πυρκαγιές.

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα δημοσιεύσει σύντομα ανακοίνωση που θα ανακοινώνει την κατάσβεση όλων των πυρκαγιών που ξέσπασαν σε περισσότερες από 15 τοποθεσίες.

Η Αλγερία τα τελευταία δύο χρόνια έχει πληγεί με τεράστιες πυρκαγιές οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε σχεδόν 130 ανθρώπους.

Το Υπουργείο Άμυνας είπε ότι οι δέκα στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα των πυρκαγιών περικυκλώθηκαν από πυρκαγιά ενώ εκκενώνονταν από το Bani Ksila στην περιοχή Bejaia, συνοδευόμενοι από κατοίκους γειτονικών χωριών.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ