Βρωμερά κοράκια βγάζουν στον πλειστηριασμό τα σπίτια των σεισμοπλήκτων στο Αρκαλοχώρι!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απόλυτη εξαπάτηση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Συνεχίζεται το μαρτύριο για τους σεισμόπληκτους κατοίκους του δήμου Μινώα Πεδιάδας, καθώς έχουν ξεκινήσει οι πλειστηριασμοί κατοικιών και μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να έχουν φτάσει τους 50 σε αριθμό. Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για να διεκδικήσουν συλλογικά τα δικαιώματά τους, ενώ προτάθηκε η σύσταση ενός οργάνου αποτελούμενο από τοπικούς φορείς, που θα έχει τον συντονιστικό ρόλο στον αγώνα των σεισμοπλήκτων κατά των πλειστηριασμών.

Την στιγμή που ο γολγοθάς των σεισμοπλήκτων του δήμου Μινώα Πεδιάδας δεν έχει τέλος, με το ντόμινο των πλειστηριασμών να έχει ήδη κάνει την αρχή και μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να έχουν φτάσει τους 50 σε αριθμό, οι κάτοικοι λαμβάνουν δραστικά μέτρα για να σώσουν τις περιουσίες τους.  Στο πλαίσιο εκδήλωσης του συλλόγου σεισμοπλήκτων «Η Ελπίδα» για τους τρόπους διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους, προτάθηκε η σύσταση ενός οργάνου αποτελούμενο από τοπικούς φορείς, που θα έχει τον συντονιστικό ρόλο στον αγώνα των σεισμοπλήκτων κατά των πλειστηριασμών.

Με νομικά όπλα επιχειρούν να δώσουν μέχρι τελικής πτώσεως τη μάχη απέναντι στους πλειστηριασμούς οι σεισμοπαθείς του Αρκαλοχωρίου. Αναζητώντας την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγηση από τους ειδικούς η ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου και Βιάννου, είχε ως στόχο να ανακόψει το τσουνάμι δεκάδων πλειστηριασμών….

Όχι απλά αβοήθητοι αλλά και αδικημένοι…Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, στη σεισμοπαθή περιοχή είχε δοθεί μονάχα 6 μήνες παράταση στις κατασχέσεις ακινήτων, τη στιγμή που σε αντίστοιχες περιπτώσεις είχε δοθεί χρονικό περιθώριο μέχρι και 3,5 χρόνια.

Ο σεισμόπληκτοι κάτοικοι συσπειρώνονται προκειμένου μέσα από συλλογική προσπάθεια να μην επιτρέψουν δεκάδες σπίτια να βγουν στο σφυρί…Μετά τον φονικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, οι πλειστηριασμοί των κατοικιών τους αποτελούν για αυτούς ένα νέο αβάσταχτο πλήγμα την ώρα που πολλοί ζουν εδώ και 22 μήνες σε κοντέινερ και σχεδόν όλοι λιγότερο ή περισσότερο είδαν την ζωή τους γκρεμίζεται …

neakriti.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ