Διάγγελμα του περιφερειάρχη Νοτιου Αιγαίου για τη φωτιά στη Ρόδο – Σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης το νησι – Σε διάλυση το ελληνικο κράτος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Ρόδο η οποία βρίσκεται στο έλεος της φωτιάς για ένατη συνεχόμενη μέρα με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να δίνουν πραγματικά τεράστια μάχη και τους κατοίκους να ζουν έναν εφιάλτη περιέγραψε στο διάγγελμά του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο κ. Χατζημάρκος έκανε το διάγγελμά του χθες τα ξημερώματα και χαρακτηρίζει την φωτιά που ξεκίνησε την στις 18 Ιουλίου «υβριδικό πόλεμο».

«Δίνουμε μια πολύ μεγάλη μάχη για να φτάσει αυτός ο εφιάλτης στο τέλος του. Ένας αγώνας που μοιάζει να είναι άνισος. Έχουμε ξεπεράσει κάθε στατιστικό όριο σε ότι αφορά στη ταυτόχρονη εμφάνιση αναζωπυρώσεων. Κανείς δεν έλειψε από αυτή τη μάχη. Όλοι δίνουν έναν απίστευτο αγώνα ηρωισμού από άκρη σε άκρη του νησιού. Η επόμενη μέρα πρέπει να ξεκινήσει από αναζητήσεις και απαντήσεις που πρέπει να δοθούν προς όλους μας. Για να αντιμετωπίσουμε αυτό τον υβριδικό πόλεμο έχουμε απευθυνθεί παντού, όπου Γης», ανέφερε στο διάγγελμά του.

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το διάγγελμα:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ