Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος προσπάθησε να καταστρέψει αμερικανικό drone στη Συρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 23 Ιουλίου, στον εναέριο χώρο της Συρίας, ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος έφτασε σε απόσταση λίγων μέτρων από αμερικανικό UAV MQ-9 Reaper και εκτόξευσε φωτοβολίδες, προκαλώντας ζημιά στο drone, αυτό αναφέρει ουκρανικό δημοσίευμα που επικαλείται τον Guardian.

Ο αντιστράτηγος  Άλεξ Γκρένκεβιτς της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι με τον τρόπο αυτόν, ο Ρώσος πιλότος προσπάθησε να καταρρίψει το drone.

Το περιστατικό έρχεται μια εβδομάδα αφότου ένα άλλο ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πλησίασε επικίνδυνα ένα αμερικανικό αναγνωριστικό αεροπλάνο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τεσσάρων μελών του πληρώματος.

«Ένας από τους ρωσικούς πύραυλους έπληξε το αμερικανικό drone MQ-9 Reaper, καταστρέφοντας σοβαρά την προπέλα του. Καλούμε τις ρωσικές δυνάμεις στη Συρία να βάλουν αμέσως τέλος σε αυτήν την απερίσκεπτη, απρόκλητη και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά», περιέγραψε ο ίδιος το περιστατικό.

Πρόσθεσε ότι ένα από τα μέλη του πληρώματος, που έλεγχε το drone από απόσταση, κατάφερε να το κρατήσει στον αέρα και να το επιστρέψει στη βάση.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι Ρώσοι πιλότοι μαχητικών στη Συρία προσπαθούσαν να προκαλέσουν Αμερικανούς πιλότους σε αεροπορική μάχη και έτσι να εμπλέξουν τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ένα «διεθνές επεισόδιο».

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ