Η Δύση ασκεί πίεση στις χώρες που θα συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Αφρικής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σχεδόν όλα τα αφρικανικά κράτη έχουν υποστεί άνευ προηγουμένου πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να τους εμποδίσουν να παραστούν στη σύνοδο κορυφής και να αποτρέψουν τη σύνοδο κορυφής. Γαλλικές και δυτικές διπλωματικές αποστολές

καταβάλλουν επίσης προσπάθειες για αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με την TRTHaber.

Ο Πεσκόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη ρωσικό πρωτεύουσα, Μόσχα,  προέβη σε αξιολογήσεις για τη Σύνοδο Κορυφής Ρωσίας-Αφρικής που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη.

Επεσήμανε ότι η συνεδρίαση της Ρωσίας με τους Αφρικανούς ηγέτες είναι κρίσιμης σημασίας την περίοδο που διανύουμε:

 «Πρέπει να συνεχίσουμε να μιλάμε για τη συμφωνία για τα σιτηρά που δεν είναι πλέον ενεργή, τους λόγους για αυτήν, τις προσπάθειες της Ρωσίας να στηρίξει τις παγκόσμιες αγορές, την υπεύθυνη συμπεριφορά της σε αυτό το θέμα, ποιες δεσμεύσεις δεν έχουν εκπληρωθεί και σε ποιανού πλευρά βρίσκονται», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει πολλές διμερείς συναντήσεις στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής και προέβλεψε ότι η σύνοδος κορυφής θα έχει σημαντική χροιά.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι ασκούν πίεση στους Αφρικανούς για τη σύνοδο κορυφής, λέγοντας:

«Σχεδόν όλα τα αφρικανικά κράτη έχουν υποστεί άνευ προηγουμένου πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να τους εμποδίσουν να συμμετάσχουν στη σύνοδο και να αποτρέψουν τη σύνοδο κορυφής. Γαλλικές και δυτικές διπλωματικές αποστολές καταβάλλουν επίσης προσπάθειες για αυτό», δήλωσε.

Ο Πεσκόφ έκανε σαφές ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να επιστρέψει η Ρωσία στη συμφωνία για τα σιτηρά «επειδή οι όροι της συμφωνίας δεν εφαρμόζονται. Ο Πούτιν είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι εάν εφαρμοστεί, η Ρωσία θα επέστρεφε αμέσως στη συμφωνία», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ