Σκοτώθηκε στην Ουκρανία ο Ρώσος διοικητής του Συντάγματος του Λένιγκραντ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο διοικητής του Συντάγματος του Λένινγκραντ, συνταγματάρχης Γεβγκένι Βασούνιν, σκοτώθηκε στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Αυτό έγινε γνωστό τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, γράφει το ρωσικό Regnum.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διοικητής πέθανε ως αποτέλεσμα σοβαρού τραύματος που έλαβε κατά τη διάρκεια των μαχών.

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του εξέφρασε ο επικεφαλής της Νομοθετικής Συνέλευσης της Αγίας Πετρούπολης Αλεξάντερ Μπέλσκι.

«Εκτελώντας το καθήκον του στη ζώνη СВО, στις 14 Ιουλίου 2023, αποφάσισε να βοηθήσει το απόσπασμα Storm, το οποίο βρέθηκε στην επιχειρησιακή περικύκλωση Ουκρανών  μαχητών.

Ο συνταγματάρχης με ομάδα υποστήριξης προχώρησε προς το απόσπασμα. Η κίνησή τους έγινε αντιληπτή από τον εχθρό, ο διοικητής και οι στρατιώτες του μπήκαν σε μάχη με τον εχθρό. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, ο συνταγματάρχης Βασούνιν αποκόπηκε από τους συναδέλφους του και τραυματίστηκε σοβαρά. Παρά τα μέτρα αυτοβοήθειας που ελήφθησαν, πέθανε, πολεμώντας ανιδιοτελώς μέχρι την τελευταία στιγμή», ανέφερε ο Μπέλσκι στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου της πόλης.

Ονόμασε τον Βασούνιν έναν έξοχο στρατιωτικό ηγέτη και έναν άξιο πολίτη που αφοσιώθηκε στην υπηρεσία της Πατρίδας. Στον διοικητή απονεμήθηκε μετά θάνατον τον τίτλο του Ήρωα της Ρωσίας.

Το «σύνταγμα Λένινγκραντ» αποτελούνταν κυρίως από κινητοποιημένους πολίτες της Αγίας Πετρούπολης.

Η Νομοθετική Συνέλευση της πόλης βοήθησε με εξοπλισμό και οι βουλευτές πήγαν στην πρώτη γραμμή. Ο Εβγκένι Βασούνιν ήρθε στην αναφορά του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης Αλεξάντερ Μπεγλόφ, όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ