Περισσότεροι από 100 χιλιάδες Ρώσοι πολίτες μετανάστευσαν στην Τουρκία το 2022

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τελευταία επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης της Άγκυρας έδειξαν ότι περίπου 100.000 Ρώσοι πολίτες μετανάστευσαν στην Τουρκία το 2022.

Αυτά τα στατιστικά στοιχεία, που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, δείχνουν ότι ο αριθμός των Ρώσων μεταναστών στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 218% σε σύγκριση με πέρυσι, πριν ξεκινήσει ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, ένας στους τέσσερις μετανάστες που έφθασαν στην Τουρκία το 2022 ήταν Ρώσος υπήκοος.

Ο αριθμός των Ουκρανών μεταναστών που εισήλθαν στην Τουρκία αυξήθηκε φέτος στο 8% του συνόλου των μεταναστών.

Οι περισσότεροι από τους Ρώσους και Ουκρανούς μετανάστες πήγαν στην Αττάλεια στην Τουρκία. Ένα θέμα που προκάλεσε δραματική αύξηση στις τιμές των κατοικιών και στα ενοίκια και βαθιά δυσαρέσκεια των κατοίκων της περιοχής αυτής στις ακτές της Μεσογείου.

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι η Κωνσταντινούπολη, η μητρόπολη της Τουρκίας, φιλοξενεί περισσότερο από το 34% του συνόλου των μεταναστών στη χώρα.

 Οι στατιστικές δείχνουν ότι σχεδόν 26.000 Ιρανοί πολίτες, περισσότεροι από 21.500 Αφγανοί και 20.000 Ιρακινοί επέλεξαν να μεταναστεύσουν στην Τουρκία το 2022.

Η δραματική αύξηση των Ρώσων, Ιρανών και Αφγανών μεταναστών στην Τουρκία ήταν σε αντίθεση με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης της Άγκυρας, που ανέφεραν ότι ο συνολικός αριθμός μεταναστών που εισήλθαν στην Τουρκία το 2022 μειώθηκε περισσότερο από 33% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Επίσης, τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα, έδειξαν ότι παρά το γεγονός ότι η Τουρκία αποτελεί πηγή έλξης για κατοίκους γειτονικών χωρών, η μετανάστευση από την ίδια την Τουρκία σε άλλες χώρες αυξήθηκε το 2022 κατά περισσότερο από 62%, οι περισσότεροι είναι νέοι ηλικίας μεταξύ 25 και 29 ετών .

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, η νέα κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να κάνει πιο σοβαρά μέτρα για να καταστήσει πιο δύσκολη τη χορήγηση αδειών εργασίας και υπηκοότητας σε μετανάστες μετά τις ενδιάμεσες εκλογές της άνοιξης.

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία υποσχέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση να «διορθώσει» την μεταναστευτική της πολιτική, προκειμένου να προωθήσει την προσπάθεια της Άγκυρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ