Σκηνές Αποκάλυψης στην Νέα Αγχίαλο απο τις εκρήξεις – Απομάκρυναν τα F-16

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eφιαλτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου, με τη φωτιά να μαίνεται και τις δυνατές εκρήξεις που σημειώνονται σε αποθήκη πυρομαχικών να προκαλούν τρόμο σε κατοίκους και παραθεριστές, οι οποίοι σπεύδουν να απομακρυνθούν.

Συγκεκριμένα εκκενώνονται οι περιοχές Καραμπά και Αγχιάλου λόγω των εκρήξεων που σημειώνονται σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας. «Εκκενώστε την περιοχή των εκρήξεων Καραμπά και Αγχιάλου σε απόσταση 3 χιλιομετρων. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών»αναφέρει το 112.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα δυνατές εκρήξεις συντάραξαν την Νέα Αγχίαλο καθώς η φωτιά εξαπλώθηκε σε αποθηκών πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκεται στην περιοχή Καραμπά, κοντά στην 111 Πτέρυγα Μάχης.

Από τις εκρήξεις, έχουν σπάσει τζάμια σε πολλά σπίτια κυρίως της Νέας Αγχιάλου, ενώ το ωστικό κύμα που έφθασε στον Βόλο έκανε πολλούς κατοίκους να βγουν από τα σπίτια.

5938469
Τζαμαρίες έσπασαν από το ωστικό κύμα

«Έχουμε τρομάξει πολύ, σηκωθήκαμε και φύγαμε άρον άρον, έχουμε αφήσει τα πράγματα στο σπίτι, δεν ξέρουμε τι θα γίνει» είπε μια νεαρή κοπέλα.

«Ακούμε τις εκρήξεις, τραντάχτηκαν τα σπίτια μας στον Βόλο» ανέφερε μια κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στο mega.

5938504

Πολίτες απομακρύνονται με λεωφορεία

Μάλιστα πριν από λίγο δόθηκε εντολή για προληπτική μεταφορά αεροσκαφών από την 111 Πτέρυγα Μάχης. Συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή για επιλεκτική απογείωση αριθμού αεροσκαφών με προορισμό αλλά αεροδρόμια στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια των μέσων και του αεροδρομίου

Νωρίτερα από το 112 είχαν σταλεί απανωτά μηνύματα σε κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν προς ασφαλείς περιοχές. Ειδικότερα οι κάτοικοι των περιοχών Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιο Γεώργιο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Παράλληλα οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλμυρό. Ακόμη, μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της περιοχής Καστράκι προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Μικροθήβες Βόλου. Επιπρόσθετα οι κάτοικοι των οικισμών Κόκκινα και Περίβλεπτο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Βελεστίνο Βόλου.

Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εκκένωση πολιτών από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου.

5938330

Συγκεκριμένα στελέχη του λιμενικού έχουν αναλάβει την επιβίβαση πολιτών στα σκάφη ιδιωτών, τα οποία αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι. Οι πολίτες μεταφέρονται στο λιμεναρχείο του Βόλου για καταμέτρηση και εν συνεχεία στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου.

5938214

Τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, δύο ρυμουλκά και 22 ιδιωτικά σκάφη, έχουν μεταφέρει ήδη 30 άτομα από τη Νέα Αγχίαλο στον Βόλο, με το λιμενικό να βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Νέα αναζωπύρωση στη Λαμία και μηνύματα για εκκένωση από το 112

Δύσκολη είναι και η κατάσταση στην Λαμία όπου είχαμε μεγάλη αναζωπύρωση του μετώπου στα βόρεια της πόλης που πλέον κινείται προς τις περιοχές Αμφιθέα και Πουρναράκι.

Για το λόγο αυτό οι κάτοικοι της Αμφιθέας ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Δομοκό.

Παράλληλα μήνυμα από το 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της περιοχής Αχαρνών το οποίο τους καλεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κινηθούν προς Δομοκό.

Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και 2 αεροσκάφη, έχουν μεταφερθεί χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Λαμίας και της Περιφέρειας Στερεάς, μαζί με υδροφόρες ωστόσο όμως η αναζωπύρωση επεκτάθηκε σε δασική περιοχή με πυκνό πουρνάρι και κέδρο, έχει αναπτύξει ένα μεγάλο μέτωπο και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από κατοικημένη περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ