Νέα Αγχίαλος: Εικόνες που θυμίζουν βομβαρδισμένη Καμπούλ – Σπασμένες βιτρίνες και στάχτες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι κάτοικοι στη Νέα Αγχίαλο επιστρέφουν σιγά σιγά πίσω στην περιοχή προσπαθώντας να μαζέψουν ό,τι μπορούν από τα συντρίμμια που άφησαν οι εκρήξεις.

Κατεστραμμένες είσοδοι και προσόψεις σπιτιών, ανοιχτές αυλόπορτες, σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων συνθέτουν ένα απόκοσμο σκηνικό με τους κατοίκους να αναγκάζονται χθες να εκκενώσουν την περιοχή με τη συνδρομή των Αρχών.

Από το απόγευμα της Πέμπτης οι κάτοικοι άρχισαν να εγκαταλείπουν τη Νέα Αγχίαλο, ενώ πλέον σιγά σιγά κάποιοι επιστρέφουν για να δουν τι απέμεινε.

Ευτυχώς οι ζημιές που προκάλεσαν οι εκρήξεις ήταν μόνο υλικές, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που έφυγαν ξεχνώντας ακόμα και να κλειδώσουν τα σπίτια τους.

Πλέον οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες στην περιοχή που έφυγαν αφήνοντας πίσω ακόμα και τα αυτοκίνητά τους, προσπαθούν να μαζέψουν ό,τι μπορούν από τα συντρίμμια που άφησαν οι εκρήξεις.

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Πέμπτης (27/7) οι φλόγες έφτασαν σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Νέα Αγχίαλο, προκαλώντας ισχυρές εκρήξεις. Οι Αρχές διέταξαν απαγόρευση κυκλοφορίας, σε ακτίνα τριών χιλιόμετρων από το σημείο της έκρηξης, ενώ περισσότερα από 1.000 άτομα υποδέχθηκε το Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου, που μετατράπηκε σε χώρο υποδοχής και φιλοξενίας των πολιτών που απομακρύνθηκαν από τις περιοχές που απείλησε η πυρκαγιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ