Δικηγόρος Μπελέρη: Τον κρατούν φυλακισμένο με πλαστά έγγραφα – Η υπόθεση θα πάει στο Στρασβούργο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ως αναμενόμενη χαρακτήρισε την απόρριψη του αιτήματος για αλλαγή των μέτρων ασφαλείας του πελάτη του από Ανώτατο Δικαστήριο ο δικηγόρος του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη, Geni Gjyzari. Ο δικηγόρος του Μπελέρη, μιλώντας στην εκπομπή MCN Live, δήλωσε πως δεν υπήρχαν άλλες προσδοκίες για περισσότερες ενέργειες, προσθέτοντας ότι είναι πεπεισμένος πως δεν υπάρχουν στοιχεία κατά του πελάτη του.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις χωρίς λογική και ο κ. Μπελέρης θα δημοσιοποιήσει την επόμενη εβδομάδα στοιχεία που το αποδεικνύουν αυτό. Ως προς την ορκωμοσία, ό,τι δεν απαγορεύεται από το νόμο, επιτρέπεται και η πρακτική εμπλουτίζεται με αυτά τα γεγονότα που δεν προέβλεπε ο νόμος.

Ο Γενικός Διευθυντής Φυλακών δεν έδωσε άδεια, μπορεί να δώσει αυτή τη φορά. Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τις δηλώσεις της Ελλάδας, γιατί είναι πολιτικές δηλώσεις.

Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι στο όνομα των δικαστικών αποφάσεων, η Ρωσία έχει καταδικάσει και τον Ναβάλνι, αλλά η διεθνής κοινότητα αντιδρά.

Αναμένουμε δικαιοσύνη, εφόσον κάποιος στο δικαστικό σύστημα δεν σταματήσει αυτές τις ενέργειες προς το παρόν, περιμένουμε από ιδρύματα όπως το Στρασβούργο να ευαισθητοποιηθούν για αυτές τις κατάφωρες παραβιάσεις.

Η διάταξη του νόμου για το αδίκημα που κατηγορούν τον κ. Μπελέρη, προβλέπει 1-5 χρόνια φυλάκιση. Θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικοί στον καθορισμό των μέτρων ασφαλείας (προφυλάκιση).

Βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 3 μήνες και έχουμε εγείρει ισχυρισμούς στην αίθουσα του δικαστηρίου ότι χρησιμοποιήθηκαν πλαστά έγγραφα για να κρατηθεί ο κ. Μπελέρης στη φυλακή και χρησιμοποιήθηκαν και στη δικαστική απόφαση. Είναι το ίδιο χαρτί που χρησιμοποίησε η εισαγγελία της Αυλώνας. Και στην αποσαφήνιση της απόφασης το δικαστήριο αναφέρεται σε αυτό το ποινικό στοιχείο. Πώς μπορεί το Ανώτατο Δικαστήριο να ξεπεράσει αυτό το γεγονός; Από τις επαληθεύσεις βγαίνει με καθαρό ποινικό μητρώο. Αυτά είναι στοιχεία που συνηγορούν πως θέλουν να τον κρατήσουν πάση θυσία στη φυλακή.

Η μαφία των παράνομων οικοδομήσεων στη Χιμάρα, από επιχειρηματίες μέχρι πολιτικούς, θέλουν τον Μπελέρη στη φυλακή. Οι δημοσιογράφοι μπορούν να δουν ποιοι και πως χτίζουν μαζικά χωρίς άδεια.

Ο δικαστής Kalaja επικαλέστηκε έναν νόμο που δεν υπάρχει με σκοπό την παραμονή του Μπελέρη στη φυλακή, έχει δημιουργήσει μια απόφαση για να μην ανακοινώσει την απόφαση. Στην απόφαση αυτή χρησιμοποιήθηκε και το πλαστό έγγραφο.

Η υπόθεση θα καταλήξει στο Στρασβούργο και αυτό θα στοιχίσει στο αλβανικό κράτος. Δεν είναι μόνο ένας πολιτικός κρατούμενος, είναι ένας άνθρωπος που εκπροσωπεί 3.800 ψηφοφόρους που τον στήριξαν».

himara.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ