Δήλωση Δενδια για την Φωτια στην Νεα Αγχιαλο – Ζητά ΕΔΕ και επανέλεγχο των σχεδίων πυρασφάλειας όλων των στρατοπέδων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σχετικά με την πυρκαγιά που εξαπλώθηκε σε τμήμα στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο:

«Σχετικά με το χθεσινό περιστατικό, της πυρκαγιάς στη Νέα Αγχίαλο, σε τμήμα του στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης, στην περιοχή Καράμπα της Μαγνησίας, έχω λάβει αναλυτική έγγραφη ενημέρωση, από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Ζήτησα από τον Αρχηγο ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Ήδη, εκδόθηκε η απόφαση διενέργειάς της από Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Το τι συνέβη θα διερευνηθεί ενδελεχώς. Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν. Στο ακέραιο. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε θέμα ασφάλειας για την ίδια την 111 Πτέρυγα Μάχης. Στο ευρύ πλαίσιο: Ζήτησα τον έλεγχο των Συστημάτων Πυρασφάλειας όλων των σχηματισμών, όλων των στρατοπέδων, όπως και των πάσης φύσεως στρατιωτικών εγκαταστάσεων της πατρίδας μας.

Ζήτησα τον επανέλεγχο των Σχεδίων Πυρασφάλειας, όλων των Στρατοπέδων, όλων των Μονάδων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Θέλω να σας διαβεβαιώσω: Η ασφάλεια του προσωπικού, των εγκαταστάσεων, του υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί απόλυτη διαχρονική προτεραιότητα της Κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την παρούσα Κυβέρνηση. Αποτελεί ύψηστη προτεραιότητα για όλους.

Σας ευχαριστώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ