“Ισοπεδωμένη” πολη η Νέα Αγχίαλος – Σοκαρουν οι εικόνες απο την κατεστραμμένη πολη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρημη πόλη, σπασμένα τζάμια, ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις. Αυτή είναι η εικόνα της Νέας Αγχιάλου, μια ημέρα μετά την ανεξέλεγκτη πορεία της φωτιάς που έφτασε σε αποθήκες οπλισμού της Πολεμικής Αεροπορίας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν τρομερές εκρήξεις από τα πυρομαχικά και τις βόμβες των F-16.

elikoptero 3 1

Το ωστικό κύμα από δύο μεγάλες εκρήξεις έκανε τους ανθρώπους να βγουν έντρομοι στους δρόμους, αναζητώντας διαφυγή. Κάτοικοι και παραθεριστές απομακρύνθηκαν με πλωτά μέσα από το λιμάνι Αγχιάλου, ενώ παράλληλα δόθηκε εντολή για απομάκρυνση των μαχητικών F-16 από τις εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης.

5938873

Οι αρχές έδωσαν εντολή για εκκένωση και απαγόρευση κυκλοφορίας, σε ακτίνα 3 χλμ από το σημείο της έκρηξης, ενώ περισσότερα από 1.000 άτομα πέρασαν το βράδυ στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου, το οποίο μετατράπηκε σε χώρο υποδοχής και φιλοξενίας.

5938677

«Η πόλη άδειασε από χθες και σήμερα, σιγά σιγά επιστρέφουν ορισμένοι για να δουν από κοντά τις ζημιές που έχουν υποστεί. Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τη Νέα Αγχίαλο στις 18:00 χθες το απόγευμα και έφυγαν με ότι μέσο μπορούσαν, αφήνοντας πίσω τους τα αυτοκίνητά τους»μετέδωσε ανταποκριτής της ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Με τις εκρήξεις πολλοί έφυγαν ξεχνώντας να κλειδώσουν τα σπίτια τους».

5938679

Αποκαρδιοωτικές είναι οι εικόνες και στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό «Η Δήμητρα» που τυλίχθηκε στις φλόγες.

fotia dimitra agxialos.jpg 1

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κάτοικοι και επαγγελματίες στην Νέα Αγχίαλο άρχισαν επιστρέφουν να επιστρέφουν σταδιακά στην περιοχή, καθώς οι αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν σήμερα αντιμτεωπίστηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ