Η Βόρεια Κορέα προσφέρει στη Ρωσία drones παρόμοια με το “Reaper” και το “Global Hawk”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Βόρεια Κορέα παρουσίασε μια ομάδα drones με σχεδιασμό παρόμοιο με το σχέδιο των MQ-9 Reaper και RQ-4 Global Hawk, τα οποία κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Βαλλιστικοί πύραυλοι επιδείχθηκαν επίσης σε ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Η εξέλιξη των drones της Βόρειας Κορέας

Στις 26 Ιουλίου, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου επισκέφτηκαν την «Έκθεση Όπλων 2023» που διοργανώθηκε από τη Βόρεια Κορέα για να παρουσιάσουν νέα όπλα και εξοπλισμό.

Μια εναέρια παρέλαση που μοιάζει με το αμερικανικό Global Hawk στην έκθεση τράβηξε την προσοχή.

Παρόμοιο με το Global Hawk

Μάλιστα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ανέφερε ότι η ομοιότητα μεταξύ του βορειοκορεατικού drone και του αεροσκάφους «Global Hawk» που χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία της Νότιας Κορέας είναι τόσο μεγάλη που θα μπορούσε να προκληθεί σύγχυση μεταξύ τους εάν βρίσκονταν στον αέρα την ίδια στιγμή στην κορεατική χερσόνησο.

Οι νέοι βαλλιστικοί πύραυλοι της Βόρειας Κορέας

Επιπλέον, η Βόρεια Κορέα παρουσίασε μια σειρά από άλλους βαλλιστικούς πυραύλους στην έκθεση, συμπεριλαμβανομένων βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Ενίσχυση των στρατιωτικών δεσμών μεταξύ Βόρειας Κορέας και Ρωσίας

Ο Σόιγκου έφτασε στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας στις 25 Ιουλίου για να λάβει μέρος στους εορτασμούς αφιερωμένους στην 70ή επέτειο από τη νίκη του κορεατικού λαού στον Εθνικό Απελευθερωτικό Πόλεμο 1950-1953.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «η επίσκεψη θα συμβάλει στην ενίσχυση των στρατιωτικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας και θα αποτελέσει σημαντικό στάδιο στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».

 

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ