Ο Μηταράκης εκθέτει το Μαξίμου: Είχα ενημερώσει για την άδειά μου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλέξανδρος Καλαφάτης απο το ieidiseis.gr

Τα πράγματά τους από τα γραφεία τους στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μαζεύουν τις τελευταίες ώρες ο Νότης Μηταράκης και οι συνεργάτες του, ύστερα από την «οργή» που εισέπραξε ο υπουργός από το Μέγαρο Μαξίμου για την απόφασή του να πάει διακοπές εν μέσω πυρκαγιών.

Από το περιβάλλον του κ. Μηταράκη σημειώνουν ότι αιφνιδιάστηκαν από την εξέλιξη που πήρε το θέμα, διότι «ο υπουργός είχε ενημερώσει το Μαξίμου για την ολιγοήμερη απουσία του».

Είχε ενημερώσει το Μαξίμου για τις διακοπές

Πιο αναλυτικά, συνεργάτες του υπουργού αναφέρουν στο iEidiseis ότι «ο Μηταράκης είχε εξηγήσει ότι επειδή το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου θα ήταν στην Αθήνα -για να δουλέψει για διάφορα καίρια θέματα του υπουργείου- δεν θα είχε χρόνο για διακοπές με τη γυναίκα του και το παιδί του. Έτσι, ενημέρωσε ότι το μόνο κενό που υπήρχε για δει την οικογένειά του ήταν τώρα. Το ταξίδι ήταν για τρεις ημέρες. Έφυγε για Πάτμο την Τετάρτη και θα γυρνούσε το Σάββατο».

Κατά πληροφορίες ο κ. Μηταράκης αιφνιδιάστηκε γιατί -σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντός του- κανείς δεν του τηλεφώνησε να γυρίσει πίσω αλλά εισέπραξε την «οργή» του Μαξίμου μόλις διέρρευσε η είδηση ότι βρίσκεται σε διακοπές. «Όταν κατάλαβε ότι υπάρχει αυτό το κλίμα τότε παραιτήθηκε. Όπως εξήγησε έφυγε για μόλις τρεις ημέρες γιατί μόνο τότε μπορούσε να δει την οικογένειά του».

Η σταγόνα που ξεχείλισε το «ποτήρι της οργής» στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές από τη λεωφόρο Κατεχάκη, ήταν το γεγονός ότι ο κ. Μηταράκης δεν διέκοψε τις διακοπές του μετά την καταστροφική φωτιά στη Νέα Αγχίαλο και τις ισχυρές εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών. Όπως λένε, «δεν είναι δυνατόν όλη η Ελλάδα να παρακολουθεί την εξέλιξη των εκρήξεων και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να κάνει διακοπές».

Κόπηκε η συνέντευξη στον ΑΝΤ1

Τέλος, το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός είχε προγραμματίσει να δώσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, κάτι που έμελλε να μη γίνει ποτέ. Κατά πληροφορίες θα μετέβαινε στο στούντιο του ΑΝΤ1 για να μιλήσει και να δώσει απαντήσεις και σε σχέση με τα πύρινα μέτωπα.

Σημειώνεται ότι η τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα γίνει «γρήγορα και αθόρυβα» χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων. Ο κ. Μηταράκης και οι συνεργάτες του μέχρι το βράδυ θα έχουν αδειάσει τα γραφεία τους και θα τους αντικαταστήσουν ο Γιάννης Οικονόμου και οι δικοί του συνεργάτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ