Ρώμη, η αιώνια πόλη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη Ρώμη αξίζει να την επισκεφτεί κανείς όλες τις εποχές του χρόνου. Το καλοκαίρι βέβαια η αιώνια πόλη λάμπει ακόμη περισσότερο. Μια βόλτα στα ομορφότερα αξιοθέατα.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν… καταρχήν στο Κολοσσαίο.

Ρωμαϊκή αγορά

Η Forum Romanum ήταν το κέντρο της αρχαίας Ρώμης, εκεί όπου ο Κικέρων εκφωνούσε τους περίφημους λόγους του και όπου οι ρωμαίοι αυτοκράτορες γιόρταζαν τις νίκες τους.

Πάνθεον

Κοντά στην αγορά και συγκεκριμένα στην Piazza della Rotonda βρίσκεται και το Πάνθεον. Εκεί οι αρχαίοι Ρωμαίοι υμνούσαν όλους τους θεούς τους. Ο εντυπωσιακός θόλος του ήταν ο μεγαλύτερος στην αρχαιότητα.

Φοντάνα ντι Τρέβι

Το γνωστότερο σιντριβάνι της Ιταλίας και ίσως του κόσμου. Ο θρύλος λέει ότι όποιος γυρίσει την πλάτη του και πετάξει ένα νόμισμα στο σιντριβάνι, κάποια στιγμή στο μέλλον θα επιστρέψει. Τα εκατομμύρια των τουριστών της Ρώμης ρίχνουν κάθε χρόνο στη Φοντάνα ντι Τρέβι κέρματα αξίας… ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Piazza Navona

Από τα ωραιότερα μέρη της πόλης για να απολαύσει κανείς το βράδυ ένα ποτό ή φαγητό.

Βατικανό

Η Πλατεία του Αγίου Πέτρου, ακριβώς μπροστά από τον επιβλητικό ομώνυμο ναό, τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, βρίσκεται στο Βατικανό. Η εκκλησία συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες και ομορφότερες του κόσμου.

Βατικανό από ψηλά

Η θέα από ύψος 117 μέτρων όπου βρίσκεται η κορυφή του θόλου είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή και «αποζημιώνει» πλήρως για τον κόπο να ανέβει κανείς τα 550 σκαλιά.

Παγωτό και πίτσα

Με παγωτό ή πίτσα στο χέρι η περιήγηση στους δρόμους της αιώνιας πόλης γίνεται ακόμη πιο ευχάριστη.

Σκαλινάτα

Η Σκαλινάτα με τα περίφημα Ισπανικά Σκαλιά στην Piazza di Spagna αποτελεί ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της Ρώμης και εδώ και αιώνες αποτελεί προσφιλή τόπο συναντήσεων τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Δεκάδες αξιοθέατα

Η Ρώμη διαθέτει δεκάδες γνωστά και άλλα λιγότερο γνωστά αξιοθέατα. Συχνά λίγες μέρες δεν φτάνουν για να τα θαυμάσει κανείς όλα από κοντά.

DW

ΔΗΜΟΦΙΛΗ